RRP Request : 2x Width Option

Have any feature requests? No promise they'll get to Reason Studios, but you can still discuss them here.
User avatar
Crumbfort
Posts: 168
Joined: 20 May 2018

Post 06 Mar 2020

So, I've been using the RRP in Reaper a ton since it came and it really is (for me) a dream come true. Now that it has MIDI out it's even more awesome.

Only one feature request has really come to mind for me: the option to have a 2x width rack for the plugin. Sometimes having the one rack lane is perfect, but sometimes I really yearn for the option to have 2 rack lanes side by side for more complex and involved patches. Perhaps it could be a button at the top that enables/disables the second rack lane.

Anyone else think this would be a cool idea?
Descent (OST) // The LotR: ACG (OST) // Warhammer: Geheimnisnacht (OST) // BattleLore (OST) // Takumi (OST) // Off The Rails (OST) // Chef's Table (OST)

Listen to these and more here! : https://soundcloud.com/sgcomposing

User avatar
Crumbfort
Posts: 168
Joined: 20 May 2018

Post 21 Jul 2021

Soooo clearly this request didn't gain any traction! :lol:

This (along with adding 8-16 inputs to the rack plugin) is my main gripe with the RRP. More complicated patches quickly become cumbersome to navigate when limited to a single rack column.

Maybe someday! ;)
Descent (OST) // The LotR: ACG (OST) // Warhammer: Geheimnisnacht (OST) // BattleLore (OST) // Takumi (OST) // Off The Rails (OST) // Chef's Table (OST)

Listen to these and more here! : https://soundcloud.com/sgcomposing

PhillipOrdonez
Posts: 2988
Joined: 20 Oct 2017
Location: Norway

Post 21 Jul 2021

I would not complain at all if they added the option to have devices side by side on the RRP, crumbfort!
The latest release:

User avatar
zoidkirb
Posts: 721
Joined: 18 Nov 2018
Location: Brisbane Australia

Post 21 Jul 2021

I just started using a second monitor in portrait mode, and it's amazing how well that form factor suits the RRP.
RE's are unique in that devs could only expand their design vertically to get bigger. I guess the issue goes all the way back to Reasons origins with square/crt monitors.

+1 to dual or triple rack columns.
+1 to separate midi in channels

User avatar
Crumbfort
Posts: 168
Joined: 20 May 2018

Post 10 Jun 2022

Just about a year later - bumping this again! :)
Descent (OST) // The LotR: ACG (OST) // Warhammer: Geheimnisnacht (OST) // BattleLore (OST) // Takumi (OST) // Off The Rails (OST) // Chef's Table (OST)

Listen to these and more here! : https://soundcloud.com/sgcomposing

User avatar
huggermugger
Posts: 562
Joined: 16 Jul 2021

Post 10 Jun 2022

And can we please make it possible to get rid of this waste of space? A resizable window is a thing these days, isn't it?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
SebAudio
Posts: 244
Joined: 08 Mar 2015

Post 11 Jun 2022

2x width : yes ! RRP is Reason v1 atm !
Wasted space at the bottom : yes ! And it’ll better within Ableton Live where you then could see the « lower strip »
Wasted space at the top : why such a height for the « toolbar » ? It’s ridiculous, everybody can see that you’re using the Reason Rack Plugin, there’s nothing like that in vst world
Wasted space on the right : why can’t the « tutorial » section be completely not shown ?
Wasted space on the left : why can’t the « browser » section be completely not shown ? You just have to click on the device’s icon to open it… Or add a button in the toolbar. It’s seem RS want to be like Ableton Live. Useless and ridiculous : Reason and RRP are unique, let them have the « Reason uniqueness » !

jlgrimes
Posts: 605
Joined: 06 Jun 2017

Post 12 Jun 2022

Crumbfort wrote:
06 Mar 2020
So, I've been using the RRP in Reaper a ton since it came and it really is (for me) a dream come true. Now that it has MIDI out it's even more awesome.

Only one feature request has really come to mind for me: the option to have a 2x width rack for the plugin. Sometimes having the one rack lane is perfect, but sometimes I really yearn for the option to have 2 rack lanes side by side for more complex and involved patches. Perhaps it could be a button at the top that enables/disables the second rack lane.

Anyone else think this would be a cool idea?
The biggest issue I have with the plugin is the browser itself. It is not resizable.

The browser works great for factory presets and REs presets but when trying to browse old refills, I need to use the scrollbar to see the whole name. This is a glaring issue with the plugin as Im guessing many RRP users are former standalone users who want to use old 3rd party refills in their other DAWS. The current implementation makes this a chore.

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests