Device Search in Sequencer

Have any feature requests? No promise they'll get to Reason Studios, but you can still discuss them here.
chuck237
Posts: 6
Joined: 03 May 2022

Post 03 May 2022

How about inserting a search bar or maybe even a drop-down menu in the sequencer of all of the available devices in your song and when those selections are made only the devices you selected are displayed? (see attached screenshot)

In other words, imagine a song with 50 devices and you only want to see the four NN-XTs and one Kong in your project listed in the sequencer. You would click on the drop-down menu and place a check mark next to NN-XT and Kong. The sequencer would then only show you the NN-XTs and the Kong in your project.

I feel like implementing a search/filter feature like this would help even the most organized engineer.

Thoughts?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
huggermugger
Posts: 571
Joined: 16 Jul 2021

Post 03 May 2022

A parallel request would be the option to hide tracks, one of the many basic functions absent in Reason.
Last edited by huggermugger on 04 May 2022, edited 2 times in total.

User avatar
deeplink
Posts: 756
Joined: 08 Jul 2020
Location: Dubai / Cape Town

Post 03 May 2022

This is an interesting idea.

Although I don't see myself searching for a specific device. Rather a particular device patch name, or even something like "Drums" to see any track that is being routed through my Drums Bus.
Get Combinators, ReFills and RS Giveaways at the Shared GoogleDrive: [deeplink] Open RS-Project

User avatar
Loque
Moderator
Posts: 10011
Joined: 28 Dec 2015

Post 03 May 2022

I would like to have this in the rack. Sometimes i am looking for all occurrence of a specific device, but they are hard to find, especially when hidden in a Combinator or channel.
Reason12, Win10

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: djsmex and 1 guest