Reason 10 missing REs suddenly

This forum is for discussing Rack Extensions. Devs are all welcome to show off their goods.
User avatar
Babyl-On
Posts: 5
Joined: 26 Nov 2017

Post 22 Sep 2022

I have not used my Reason 10 in a while. When I loaded a previously recorded song, a bunch of the rack extensions are missing. To my knowledge I have not changed anything.

A Manage Content window opened with the option to install the missing REs but it fails to load them. Status is "Download Failed".

Besides Radical Piano, Klang, Pangea and Humana, there seem to be other Res that I purchased that are also missing. eg Selig Leveler, 31 band EQ and who knows what else.

Any ideas as to what is going on?

User avatar
Neo
Posts: 352
Joined: 21 May 2015
Location: Melbourne Australia

Post 22 Sep 2022

Reads like the server might be down. Try Again..
Try this if you haven't already..
My Account > My Products > Rack Extensions > SYNC ALL
Screenshot 2022-09-22 160857.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
:reason: :re: :ignition: Atari 1040ST | R11 Suite 🡭 R12 | i7 | RME

User avatar
challism
Moderator
Posts: 4027
Joined: 17 Jan 2015
Location: Fanboy Shill

Post 22 Sep 2022

Yeah, sometimes my REs disappear too. You just need to go in and download them again. Sometimes files get corrupted (including the authorizer license files).
Players are to MIDI what synthesizers are to waveforms.

ReasonTalk Rules and Guidelines

User avatar
Babyl-On
Posts: 5
Joined: 26 Nov 2017

Post 29 Sep 2022

When I try to reload the REs they are already showing in the "authorize" list. I tried deleting one to see what would happen but then it says the file is locked.

Support is trying to help but have not provided a solution yet.

In Reason 10, when I select the RE tab I can see some of the so-called missing REs there but in Rack view they show as missing.

At the top of the REs list I see 7 place holders that have the word "invalid"

This is nuts, not sure what has happened.

User avatar
moneykube
Posts: 3123
Joined: 15 Jan 2015

Post 29 Sep 2022

very strange
https://soundcloud.com/moneykube-qube/s ... d-playlist
Member Of The Awesome League Of Perpetuals -

User avatar
Babyl-On
Posts: 5
Joined: 26 Nov 2017

Post 29 Sep 2022

Neo may have the answer here.

I got to the point of being able to delete an extension. I think my ignition key was not connecting properly. But when I try to reload the RE it fails due to what it says is a corrupt file error.

Authorizer
Rack Extension corrupt

Does this mean that the file I am trying to download is corrupt or is it pointing to something in my system?

User avatar
moneykube
Posts: 3123
Joined: 15 Jan 2015

Post 29 Sep 2022

Babyl-On wrote: ↑
29 Sep 2022
Neo may have the answer here.

I got to the point of being able to delete an extension. I think my ignition key was not connecting properly. But when I try to reload the RE it fails due to what it says is a corrupt file error.

Authorizer
Rack Extension corrupt

Does this mean that the file I am trying to download is corrupt or is it pointing to something in my system?
it does sound like a server issue to me. Hopefully it gets worked out. You may want to let Reason Studios know by submitting.a ticket, if they are not already aware of a server issue >>> (If that is the problem and not an ignition stick thing)
They do experience server issues at times... usually on the weekend oddly enough> but since this has happened during the week...
any server issues they are aware of should be corrected soon( I hope) :lightbulb: :puf_wink: :? :exclamation:
https://soundcloud.com/moneykube-qube/s ... d-playlist
Member Of The Awesome League Of Perpetuals -

User avatar
Babyl-On
Posts: 5
Joined: 26 Nov 2017

Post 30 Sep 2022

I suppose I am on opposite side of the world from Reason support. They'll probably reply in the middle of my sleep. And like-wise I have a stack of emails waiting for them in their morning.

:lol:

strangers
Posts: 738
Joined: 06 Mar 2017
Location: NJ

Post 30 Sep 2022

I had a similar issue with Reason 11 Suite a few months ago. Out of the blue, Reason wouldn't load any of the Reason REs. The entire folder of Reason REs was missing. Sync all from my account didn't make any difference.

I slapped the check for updates button several times and it randomly prompted for a Reason 11 update. After running the Reason update, the Reason REs appeared again. Haven't seen that happen since. I also didn't notice any non-Reason REs disappear at the same time. It was strictly Reason REs.

Weird.

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: Exowildebeest, Google [Bot] and 1 guest