[SOLVED] Melda 15 not loading

Discuss VST stuff here!
pepe444
Posts: 72
Joined: 29 Jul 2020

Post 11 Dec 2021

Hi everyone, since the latest melda update to version 15 my plugins dont show in Reason (11 latest build) . Paid and free , non shows . I tried to remove the folders manually , i did a full melda system clean and reinstall, nothing seems to make them work.
Anyone experiencing same issue ?
Last edited by pepe444 on 20 Dec 2021, edited 1 time in total.

User avatar
moneykube
Posts: 3008
Joined: 15 Jan 2015

Post 11 Dec 2021

pepe444 wrote:
11 Dec 2021
Hi everyone, since the latest melda update to version 15 my plugins dont show in Reason (11 latest build) . Paid and free , non shows . I tried to remove the folders manually , i did a full melda system clean and reinstall, nothing seems to make them work.
Anyone experiencing same issue ?
I have maudioplugins_14_15 working in reason 11> I guess that is version 14... perhaps you can install 14 ( if still available )until the bug fix is made.Did not hear of the version 15 release.
https://soundcloud.com/moneykube-qube/s ... d-playlist
Member Of The Awesome League Of Perpetuals -

User avatar
jam-s
Posts: 2008
Joined: 17 Apr 2015
Location: Aachen, Germany

Post 11 Dec 2021

moneykube wrote:
11 Dec 2021
I have maudioplugins_14_15 working in reason 11> I guess that is version 14... perhaps you can install 14 ( if still available )until the bug fix is made.Did not hear of the version 15 release.
In V15 they added some pretty nice skeumorphic alternative frontplates to some of their plugins. But I've also not tried them, yet.
If you're in Aachen, come and visit us at the Voidspace. ... Pool's closed due to corona.

pepe444
Posts: 72
Joined: 29 Jul 2020

Post 12 Dec 2021

This is so weird.
On my laptop they show and open no problem. In the studio machine , things were ok with version 14. Now, no matter what i do, i cant have them back in Reason 11..
I tried uninstalling/change their location so reason could re-scan at start, i see that reason is scanning them but they don´t show in the effects..they get ignored.

pepe444
Posts: 72
Joined: 29 Jul 2020

Post 13 Dec 2021

Guess im the only one having this problem..:(

User avatar
moneykube
Posts: 3008
Joined: 15 Jan 2015

Post 13 Dec 2021

there might be other files installed with v15 that you missed deleting...I have no idea which ones and where they might be ... search for files with name of company or separate plug names perhaps... often files get stored in documents with many plugs... if on Mac , look in music folder in users>>>> I am guessing here :?
https://soundcloud.com/moneykube-qube/s ... d-playlist
Member Of The Awesome League Of Perpetuals -

pepe444
Posts: 72
Joined: 29 Jul 2020

Post 14 Dec 2021

Replying to my own post saying its fixed.
A duplicated "MeldaProduction" folder inside the c:\Program Files\Steinberg\VSTplugins was causing this issue.
All good! Noob...ahah

User avatar
moneykube
Posts: 3008
Joined: 15 Jan 2015

Post 14 Dec 2021

pepe444 wrote:
14 Dec 2021
Replying to my own post saying its fixed.
A duplicated "MeldaProduction" folder inside the c:\Program Files\Steinberg\VSTplugins was causing this issue.
All good! Noob...ahah
thought it might be something like that... glad you fixed the problem... perhaps you should change the title on this thread adding (solved) at the beginning of the original title... I may go check out the new version... what jam-s said is of interest to me."In V15 they added some pretty nice skeumorphic alternative frontplates to some of their plugins." Thanks for posting... I missed that there was an update :oops:
https://soundcloud.com/moneykube-qube/s ... d-playlist
Member Of The Awesome League Of Perpetuals -

User avatar
jam-s
Posts: 2008
Joined: 17 Apr 2015
Location: Aachen, Germany

Post 14 Dec 2021

moneykube wrote:
14 Dec 2021
I may go check out the new version... what jam-s said is of interest to me."In V15 they added some pretty nice skeumorphic alternative frontplates to some of their plugins." Thanks for posting... I missed that there was an update :oops:
Have a look here: https://www.meldaproduction.com/v15
If you're in Aachen, come and visit us at the Voidspace. ... Pool's closed due to corona.

User avatar
moneykube
Posts: 3008
Joined: 15 Jan 2015

Post 14 Dec 2021

jam-s wrote:
14 Dec 2021
Have a look here: https://www.meldaproduction.com/v15
thanks for the link !
https://soundcloud.com/moneykube-qube/s ... d-playlist
Member Of The Awesome League Of Perpetuals -

pepe444
Posts: 72
Joined: 29 Jul 2020

Post 20 Dec 2021

moneykube wrote:
14 Dec 2021
pepe444 wrote:
14 Dec 2021
Replying to my own post saying its fixed.
A duplicated "MeldaProduction" folder inside the c:\Program Files\Steinberg\VSTplugins was causing this issue.
All good! Noob...ahah
thought it might be something like that... glad you fixed the problem... perhaps you should change the title on this thread adding (solved) at the beginning of the original title... I may go check out the new version... what jam-s said is of interest to me."In V15 they added some pretty nice skeumorphic alternative frontplates to some of their plugins." Thanks for posting... I missed that there was an update :oops:
Human error! eheh.
I changed the topic name, thanks for the advice.
All the best everyone.

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest