PTF60 Digital Reverb in the shop! (Ekss)

This forum is for discussing Rack Extensions. Devs are all welcome to show off their goods.
User avatar
Ottostrom
Posts: 601
Joined: 13 May 2016

Post 02 Jul 2021

https://www.reasonstudios.com/shop/rack ... al-reverb/

Image

"PTF60 Digital Reverb from Ekssperimental Sounds Studio - Powered by Past To Future Reverbs is based on impulse response samples carefully captured by Past To Future. Combined with DSP modelling giving you control over bit depth and adding CV inputs to this reverb classic. Ekssperience that digital reverb flavour from the past with PTF60!"

Intro Price: €32
Normal: €54

Audio Examples:

Mataya
Posts: 251
Joined: 03 May 2019

Post 02 Jul 2021

I don't know...Impulse loaded plugin with bit depth and CV. Thanks, but no thanks. Sorry.
Looks nice do.

M

User avatar
moalla
Posts: 132
Joined: 20 Oct 2017

Post 02 Jul 2021

to expensive, for a ordinary digital verb my opinion, but if your business model works than that´s okay :wink:
there is no right life in the wrong one [T.W. Adorno]
MAKE REALITY GREAT AGAIN
12Cores with sufficient Plugins :) to overheat data center

User avatar
dvdrtldg
Posts: 1668
Joined: 17 Jan 2015

Post 02 Jul 2021

I don't know... if it sounds good then it is good, right? and this sounds fantastic. $29 intro price seems more than reasonable to me

That said, the last thing I need is another reverb, but that's no reflection on the product

Mataya
Posts: 251
Joined: 03 May 2019

Post 02 Jul 2021

dvdrtldg wrote:
02 Jul 2021
I don't know... if it sounds good then it is good, right? and this sounds fantastic. $29 intro price seems more than reasonable to me

That said, the last thing I need is another reverb, but that's no reflection on the product
I did not say it doesn't sound good. My thought was, we have a native impulse loading reverb inside Reason and also with cv and ...you can find a bit crusher and connect it to it. All you need are impulses.
Unless this plugin has some features I was not aware of.
Btw intro price is 32 euro here...so, few more reasons to skip it.

And also, it looks so tiny on my 2k screen, I can't read shit.

Sorry Ekss, I did not mean to spread hate about it, but theese are all facts from where I sit. Thanks for the effort.

M

User avatar
ekss
RE Developer
Posts: 364
Joined: 09 Nov 2015
Location: Stockholm

Post 02 Jul 2021

moalla wrote:
02 Jul 2021
to expensive, for a ordinary digital verb my opinion, but if your business model works than that´s okay :wink:
What can i say. This is not an ordinary reverb, this is THAT reverb. :wink:

User avatar
ekss
RE Developer
Posts: 364
Joined: 09 Nov 2015
Location: Stockholm

Post 02 Jul 2021

Mataya wrote:
02 Jul 2021
dvdrtldg wrote:
02 Jul 2021
I don't know... if it sounds good then it is good, right? and this sounds fantastic. $29 intro price seems more than reasonable to me

That said, the last thing I need is another reverb, but that's no reflection on the product
I did not say it doesn't sound good. My thought was, we have a native impulse loading reverb inside Reason and also with cv and ...you can find a bit crusher and connect it to it. All you need are impulses.
Unless this plugin has some features I was not aware of.
Btw intro price is 32 euro here...so, few more reasons to skip it.

And also, it looks so tiny on my 2k screen, I can't read shit.

Sorry Ekss, I did not mean to spread hate about it, but theese are all facts from where I sit. Thanks for the effort.

M
This is the case with many RE’s. You can approximate the same result by connecting this and that and do a bit of routing and cv and etc.. here it’s all set up and works just like the original. And looks great. No combinators or custom routing needed. But I get it, many of us old time reason users prefer to set it up all custom and flexible. I made this mostly for my own sake, for convenience and beauty in the rack. Those who find it valuable will get it and those who don’t will use RV7000 with some routing, and that’s all fine :)

By the way I have a 5k monitor and read all fine. Maybe check your vision? Or wait for R12 when all will be glorious HD :wink:

User avatar
eusti
Moderator
Posts: 2704
Joined: 15 Jan 2015

Post 05 Jul 2021

Cool! Are you going to do an AMX-16 version as well?

D.

User avatar
ekss
RE Developer
Posts: 364
Joined: 09 Nov 2015
Location: Stockholm

Post 06 Jul 2021

eusti wrote:
05 Jul 2021
Cool! Are you going to do an AMX-16 version as well?

D.
Are you thinking about the AMS RMX16? I searched google for amx16 but only found info on the ams:)
It would be cool to do! I believe PTF has captured ir’s from it so might be possibly to do another collab RE with those :)

User avatar
eusti
Moderator
Posts: 2704
Joined: 15 Jan 2015

Post 06 Jul 2021

ekss wrote:
06 Jul 2021
eusti wrote:
05 Jul 2021
Cool! Are you going to do an AMX-16 version as well?

D.
Are you thinking about the AMS RMX16? I searched google for amx16 but only found info on the ams:)
It would be cool to do! I believe PTF has captured ir’s from it so might be possibly to do another collab RE with those :)
Yes, sorry! That’s what I meant. I saw that they had captured it and was curious if you might be doing that one too! Thanks!

D.

User avatar
dvdrtldg
Posts: 1668
Joined: 17 Jan 2015

Post 07 Jul 2021

I'm intrigued by that scratch underneath the Level knob

Image

User avatar
MrFigg
Posts: 7042
Joined: 20 Apr 2018

Post 07 Jul 2021

dvdrtldg wrote:
07 Jul 2021
I'm intrigued by that scratch underneath the Level knob

Image
Yeah.how could that happen? Level usually gets set to 10 and then left at that for the lifetime of the unit right? That’s how it is with amps in any case.
丰2ॐ

User avatar
dvdrtldg
Posts: 1668
Joined: 17 Jan 2015

Post 08 Jul 2021

I even downloaded a trial version to see if it's there on the actual RE

It is

User avatar
motuscott
Posts: 2459
Joined: 16 Jan 2015
Location: the New York

Post 08 Jul 2021

You can't fake digital authenticity
The Now Sound of MIDI Thru 🧂

strangers
Posts: 611
Joined: 06 Mar 2017
Location: NJ

Post 08 Jul 2021

MrFigg wrote:
07 Jul 2021
dvdrtldg wrote:
07 Jul 2021
I'm intrigued by that scratch underneath the Level knob

Image
Yeah.how could that happen? Level usually gets set to 10 and then left at that for the lifetime of the unit right? That’s how it is with amps in any case.
I believe you meant to say 11, good sir.

User avatar
guitfnky
Posts: 3914
Joined: 19 Jan 2015

Post 08 Jul 2021

I noticed in Guitar Rig 6 the other day that at least one of the amp knobs goes up to 12. 😂
I write bad music for good people

latest release—The Lake Door:
bit.ly/TheLakeDoor-Soundcloud
https://slowrobot.bandcamp.com/track/the-lake-door

User avatar
dvdrtldg
Posts: 1668
Joined: 17 Jan 2015

Post 08 Jul 2021

By the way this reverb is fucking nice. I'm still getting to grips with the Plate setting, but the Room setting is lovely

User avatar
ekss
RE Developer
Posts: 364
Joined: 09 Nov 2015
Location: Stockholm

Post 08 Jul 2021

dvdrtldg wrote:
08 Jul 2021
By the way this reverb is fucking nice. I'm still getting to grips with the Plate setting, but the Room setting is lovely
Agree, its something special!
Plate is quite characteristic, I love to have it as a send and record/automate the send amount on the snare hits when making digi style dub. Maybe a phaser earlier in the fx chain (preferable Janus) or hp filter sweeps :)

User avatar
altron
Posts: 195
Joined: 16 Mar 2015
Location: Tokyo

Post 23 Jul 2021

OMG it's like a PCM60 *Faint* Shut up and take my money! I don't care if it uses reverb impulses.
Minimal Techno is where music goes to die.

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 8 guests