Steve Slate SSD Sampler 5 Drums to Separate Mixer Channels?

Discuss VST stuff here!
User avatar
Mistro17
Posts: 67
Joined: 04 Jul 2017
Location: Brooklyn, NY

Post 10 Sep 2019

With ReDrum, I usually route all the items (kick, snare, effects, etc.) to different channels on the mixer so i can tweak effects on them separately to add reverb, delay etc. Is this possible with SSD5?

reggie1979
Posts: 844
Joined: 11 Apr 2019

Post 10 Sep 2019

Easy peasy. Flip around to the back and take the original output as the kick. Then use "cv programmer" to get the other outputs. It's only 8 in total, but I use it all the time :)

User avatar
Mistro17
Posts: 67
Joined: 04 Jul 2017
Location: Brooklyn, NY

Post 10 Sep 2019

reggie1979 wrote:
10 Sep 2019
Easy peasy. Flip around to the back and take the original output as the kick. Then use "cv programmer" to get the other outputs. It's only 8 in total, but I use it all the time :)
I added a mixer, then the SSD drums. It automatically was routed to the first channel of the mixer. But when I connect those in the optional audio out, they do not sound in the channels. How did you do the initial setup?
Drum Mix.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
MarkTarlton
Posts: 517
Joined: 15 Jan 2015
Location: Santa Rosa, CA

Post 11 Sep 2019

routing needs to be done manually or by selecting this option.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Mistro17
Posts: 67
Joined: 04 Jul 2017
Location: Brooklyn, NY

Post 11 Sep 2019

MarkTarlton wrote:
11 Sep 2019
routing needs to be done manually or by selecting this option.
Thank you so much!! I got it working thanks to that little detail you showed. And thanks Reggie1979. Now to see if I can get the drum sequencer involved. If not, I'm just happy to have the drums separate on the mixer.

reggie1979
Posts: 844
Joined: 11 Apr 2019

Post 11 Sep 2019

Glad you got it working, yeah sorry I was incomplete.

User avatar
Mistro17
Posts: 67
Joined: 04 Jul 2017
Location: Brooklyn, NY

Post 11 Sep 2019

reggie1979 wrote:
11 Sep 2019
Glad you got it working, yeah sorry I was incomplete.
No problem. :) BTW all I had to do was drag the drum sequencer on the VST and it works fine too. Back in business.

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 0 guests