Truth - AND logic - an audio rate feature request

This forum is for discussing Rack Extensions. Devs are all welcome to show off their goods.
User avatar
Re8et
Posts: 693
Joined: 14 Nov 2016

Post 11 Feb 2019

Truth - AND logic - an audio rate feature request, the title say it all. Is it possible to get an upgrade to have audio I/O??

see at https://www.propellerheads.com/shop/rac ... ion/truth/


In the modular world, is not uncommon to have logic modules (and,or, add, subtract, etc). The only module in Reason that do AND math is Truth. But it's cables are cv only.
Starting from Complex-1, we see audio and cv can go together, so hopefully, we could see many older products, be updated to include audio input alongside cv.


Translating audio to cv and then back again, destroy the audio signal. If you are eager to see where this kind of logic gets implemented, take a look at 0-coast and plankton Ants!, they both have multipurpose* logic gates (* not too distinq)

Has anyone some information about other modules that can get there? I thought Kron could be a candidate, but the mixer section lacks pretty math functions, and then it's all cv, no audio at all, unlike Pulsar and Vk2. Any ideas? Tnx.


Complex :
complex-1.JPG
complex logic 2.JPG
complex-3.JPG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
buddard
Posts: 682
Joined: 17 Jan 2015

Post 11 Feb 2019

Re8et wrote:
11 Feb 2019
Truth - AND logic - an audio rate feature request, the title say it all. Is it possible to get an upgrade to have audio I/O??
Well, if you already own Complex-1 you can use that as a logic gate at audio rates!

Min is the analog equivalent of AND, and Max is the analog equivalent of OR.

User avatar
Re8et
Posts: 693
Joined: 14 Nov 2016

Post 11 Feb 2019

buddard wrote:
11 Feb 2019
Re8et wrote:
11 Feb 2019
Truth - AND logic - an audio rate feature request, the title say it all. Is it possible to get an upgrade to have audio I/O??
Well, if you already own Complex-1 you can use that as a logic gate at audio rates!

Min is the analog equivalent of AND, and Max is the analog equivalent of OR.
Oh! This is awesome! I've been reading Truth manual for AND functions but could not translate the AND 1-1 to Min and OR 0-0 to Max of the Complex-1 manual..
One more reason to get Complex-1!


I like Truth for its look, the price tag is right, and it's small, lighter on cpu. It would still makes sense to have something small like that to snap somewhere without having free osc running on the background. th6.

User avatar
Loque
Posts: 6141
Joined: 28 Dec 2015

Post 11 Feb 2019

It is pretty easy:
https://socalabs.com/developer-tools/maths/

Check out the examples and discussion here:
viewtopic.php?f=48&t=7507468&hilit=socalabs
:reason: 11, Win10 64Bit.

User avatar
Re8et
Posts: 693
Joined: 14 Nov 2016

Post 11 Feb 2019

Loque wrote:
11 Feb 2019
It is pretty easy:
https://socalabs.com/developer-tools/maths/

Check out the examples and discussion here:
viewtopic.php?f=48&t=7507468&hilit=socalabs
Ok... I just can't find examples or presets but it works, that's nice!
math.JPG
Where I'm supposed to input the min anyway??? Left is X and right is Y... gotta break a coffee...
min.JPG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Loque
Posts: 6141
Joined: 28 Dec 2015

Post 11 Feb 2019

Re8et wrote:
11 Feb 2019
...
Yea, put your audio stuff accordingly to Left or Right. Than you generate output for Left and Right. It's like
Left := min(l,r)
Right := max(l,r)
Or whatever you want...
:reason: 11, Win10 64Bit.

User avatar
Re8et
Posts: 693
Joined: 14 Nov 2016

Post 11 Feb 2019

Loque wrote:
11 Feb 2019
Re8et wrote:
11 Feb 2019
...
Yea, put your audio stuff accordingly to Left or Right. Than you generate output for Left and Right. It's like
Left := min(l,r)
Right := max(l,r)
Or whatever you want...
Yea, thanks a lot, experimentation is paramount!

User avatar
JiggeryPokery
Posts: 1070
Joined: 15 Jan 2015

Post 11 Feb 2019

Loque wrote:
11 Feb 2019
It is pretty easy:
https://socalabs.com/developer-tools/maths/

Check out the examples and discussion here:
viewtopic.php?f=48&t=7507468&hilit=socalabs
That's really interesting. One spends so long buried in one's own projects one can miss what's around elsewhere.

One of the first design mock-ups of Ammo 1200 had a maths data entry section for building outputs via text. Sadly we weren't allowed to do it for reasons I can't go into of course. (That said, as it was ruled out before we really started, we never tried it, so I'm not even sure it would have been possible; I guess we should have tried it anyway! ).

User avatar
Loque
Posts: 6141
Joined: 28 Dec 2015

Post 12 Feb 2019

JiggeryPokery wrote:
11 Feb 2019
Loque wrote:
11 Feb 2019
It is pretty easy:
https://socalabs.com/developer-tools/maths/

Check out the examples and discussion here:
viewtopic.php?f=48&t=7507468&hilit=socalabs
That's really interesting. One spends so long buried in one's own projects one can miss what's around elsewhere.

One of the first design mock-ups of Ammo 1200 had a maths data entry section for building outputs via text. Sadly we weren't allowed to do it for reasons I can't go into of course. (That said, as it was ruled out before we really started, we never tried it, so I'm not even sure it would have been possible; I guess we should have tried it anyway! ).
Man, i always wondered why nobody did this, because it was so obvious and simple to do...
:reason: 11, Win10 64Bit.

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 4 guests