Complex-1 Remote Overrides puzzler

This forum is for discussing Rack Extensions. Devs are all welcome to show off their goods.
loopeydoug
Posts: 103
Joined: 11 Oct 2018

Post 18 Jul 2021

Without looking, take a guess at how many remote override-able controls are available on Complex-1? You won't believe the answer!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rorystorm
Posts: 142
Joined: 06 Jul 2019

Post 18 Jul 2021

All of them. You have to do it by making a remote map.

Also if you want an automation lane you can't right click or act click a control, yiu have to choose it from the drop down in the sequencer.

Complex still rools though

loopeydoug
Posts: 103
Joined: 11 Oct 2018

Post 18 Jul 2021

rorystorm wrote:
18 Jul 2021
All of them. You have to do it by making a remote map.

Also if you want an automation lane you can't right click or act click a control, yiu have to choose it from the drop down in the sequencer.

Complex still rools though
Yes, but the question wasn't "how many controls are mappable or automatable" though. It was "how many controls are override-able", regardless of prior mapping. I do a lot of overriding. One day you need two atypical controls mapped side by side so you can perform a particular control/effect while playing a part in the other hand. You shouldn't be expected to write a new map for this one unique scenario, overwrite your old map, record the part, and then reload the original map again to initialize it. Sure, you could automate it. But then you're drawing(one control element at a time) with the mouse instead of musically performing multiple elements in the moment, which is something I strive to do as much as possible. And yes, you could Combi it, which is the best solution to this particular issue- the issue being the fact that RS either chose to not make 90% of the controls on Complex-1 override-able or just plain forgot. This is an abnormal occurrence.

rorystorm
Posts: 142
Joined: 06 Jul 2019

Post 18 Jul 2021

Yup I know, its annoying!

User avatar
lowtom
Posts: 126
Joined: 29 Sep 2017

Post 19 Jul 2021

Plenty. :puf_bigsmile:

complex.png

You can't remote override in most RE's custom screen area which is what those virtual front panel cables are. You need to be in main (non cable) view in Complex-1.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
:reason: :refill: :re:

deeplink
Posts: 395
Joined: 08 Jul 2020
Location: Dubai

Post 19 Jul 2021

loopeydoug wrote:
18 Jul 2021
Without looking, take a guess at how many remote override-able controls are available on Complex-1? You won't believe the answer!
Um... All/Most of them? I don't understand what the purpose of this post is.

loopeydoug
Posts: 103
Joined: 11 Oct 2018

Post 19 Jul 2021

lowtom wrote:
19 Jul 2021
Plenty. :puf_bigsmile:


complex.png


You can't remote override in most RE's custom screen area which is what those virtual front panel cables are. You need to be in main (non cable) view in Complex-1.
Aha. Thank you so much, lowtom! I never would've thought that switching 'show cables' on/off would change accessibility to those controls. Also, what do you mean when you say 'custom screen area'? Can you give another example?

User avatar
lowtom
Posts: 126
Joined: 29 Sep 2017

Post 19 Jul 2021

loopeydoug wrote:
19 Jul 2021


Aha. Thank you so much, lowtom! I never would've thought that switching 'show cables' on/off would change accessibility to those controls. Also, what do you mean when you say 'custom screen area'? Can you give another example?
From my understanding, there are several RE's (in example ABL3) that use custom area technique to draw parameters or information on screen.
Complex-1 use custom area to draw cables - you can see where this area ends when you try to drag cable too low.
To give more technical info about it, one of the RE devs would have to chime in, as my knowledge is limited in this topic.
:reason: :refill: :re:

User avatar
artotaku
Posts: 539
Joined: 09 May 2015
Location: Munich, Germany

Post 19 Jul 2021

lowtom wrote:
19 Jul 2021
loopeydoug wrote:
19 Jul 2021


Aha. Thank you so much, lowtom! I never would've thought that switching 'show cables' on/off would change accessibility to those controls. Also, what do you mean when you say 'custom screen area'? Can you give another example?
From my understanding, there are several RE's (in example ABL3) that use custom area technique to draw parameters or information on screen.
Complex-1 use custom area to draw cables - you can see where this area ends when you try to drag cable too low.
To give more technical info about it, one of the RE devs would have to chime in, as my knowledge is limited in this topic.
Exactly, in Complex-1 it is a gigantic custom display to be switched on as soon as you drag cable or switch to it with a button.

That said, a RE can also have remotable items in a custom display if a RE dev has enabled them for the device.
If so, unfortunately, they are listed at a certain place/corner in the display by the host and it is currently not possible for a RE dev to change the location.

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 4 guests