All my REs have disappeared.

This forum is for discussing Rack Extensions. Devs are all welcome to show off their goods.
User avatar
MrFigg
Posts: 4524
Joined: 20 Apr 2018

Post 21 Jun 2020

Loque wrote:
21 Jun 2020
Ok...now i am in the same boat. But i dont have the big whish to delete the whole RE folder and resync everything. Its about 40GB. ANy useable solution?

Damn it! I even get kicked out of the Reason Studios site all the time. Something looks to be broken with authentication on the site and probably with desktop authentication. So freaking anyoing that sh!t. And it is more frequent over the time.

and @Reason Studios: WTF are you doing? Are you a bunch of amateurs? :thumbs_down: :thumbs_down: :thumbs_down:

PS: I was thinking to wait for Obsession RE, but now i think to buy the VST since i still can use my VSTs...What a hell of crap...
Yep. No REs. Logged out. Sounds about the same.
Really not ok.
I mailed them.
丰2ॐ

User avatar
Loque
Posts: 7454
Joined: 28 Dec 2015

Post 21 Jun 2020

MrFigg wrote:
21 Jun 2020
Loque wrote:
21 Jun 2020
Ok...now i am in the same boat. But i dont have the big whish to delete the whole RE folder and resync everything. Its about 40GB. ANy useable solution?

Damn it! I even get kicked out of the Reason Studios site all the time. Something looks to be broken with authentication on the site and probably with desktop authentication. So freaking anyoing that sh!t. And it is more frequent over the time.

and @Reason Studios: WTF are you doing? Are you a bunch of amateurs? :thumbs_down: :thumbs_down: :thumbs_down:

PS: I was thinking to wait for Obsession RE, but now i think to buy the VST since i still can use my VSTs...What a hell of crap...
Yep. No REs. Logged out. Sounds about the same.
Really not ok.
I mailed them.
You found a solution? I would like to make some music and use my RE? Sometimes i have a feeling, that i need to spend too much time for solving bugs, sending reports and fixing problems instead of making music. Can thos devs today dont just create solid products anymore?
:reason: 11, Win10 64Bit.

User avatar
MrFigg
Posts: 4524
Joined: 20 Apr 2018

Post 21 Jun 2020

Loque wrote:
21 Jun 2020
MrFigg wrote:
21 Jun 2020


Yep. No REs. Logged out. Sounds about the same.
Really not ok.
I mailed them.
You found a solution? I would like to make some music and use my RE? Sometimes i have a feeling, that i need to spend too much time for solving bugs, sending reports and fixing problems instead of making music. Can thos devs today dont just create solid products anymore?
Yeah. I can’t remember totally what I did as I’m on really heavy painkillers just now but I think I Synced All and just let all the crap I don’t want (romplers and useless utilities) fully download. Then I went into the RE folder and deleted them again. Then it worked. I’m pretty sure that’s what I did.
丰2ॐ

User avatar
Loque
Posts: 7454
Joined: 28 Dec 2015

Post 21 Jun 2020

MrFigg wrote:
21 Jun 2020
Loque wrote:
21 Jun 2020

You found a solution? I would like to make some music and use my RE? Sometimes i have a feeling, that i need to spend too much time for solving bugs, sending reports and fixing problems instead of making music. Can thos devs today dont just create solid products anymore?
Yeah. I can’t remember totally what I did as I’m on really heavy painkillers just now but I think I Synced All and just let all the crap I don’t want (romplers and useless utilities) fully download. Then I went into the RE folder and deleted them again. Then it worked. I’m pretty sure that’s what I did.
Maybe you were one of those lucky guys in the end. I am curently not in the mood to re-login into the shop page the 100nth time after i got logged out imediately and retry and redownload 40gb. I sh!t on Reason today and do something else...

EDIT: I found something interesting in the cache file:
<p>Problem accessing /unionfileprovider/ufp. Reason:
<pre> Server Error</pre></p><hr /><i><small>Powered by Jetty://</small></i><br/>
:reason: 11, Win10 64Bit.

sdst
Posts: 751
Joined: 14 Jun 2015

Post 21 Jun 2020

so the bug remove the REs

but never gives us new REs? lol not so crazy bug

User avatar
MrFigg
Posts: 4524
Joined: 20 Apr 2018

Post 21 Jun 2020

Loque wrote:
21 Jun 2020
MrFigg wrote:
21 Jun 2020


Yeah. I can’t remember totally what I did as I’m on really heavy painkillers just now but I think I Synced All and just let all the crap I don’t want (romplers and useless utilities) fully download. Then I went into the RE folder and deleted them again. Then it worked. I’m pretty sure that’s what I did.
Maybe you were one of those lucky guys in the end. I am curently not in the mood to re-login into the shop page the 100nth time after i got logged out imediately and retry and redownload 40gb. I sh!t on Reason today and do something else...

EDIT: I found something interesting in the cache file:
<p>Problem accessing /unionfileprovider/ufp. Reason:
<pre> Server Error</pre></p><hr /><i><small>Powered by Jetty://</small></i><br/>
Are you on Mac Loque?
丰2ॐ

User avatar
Loque
Posts: 7454
Joined: 28 Dec 2015

Post 21 Jun 2020

MrFigg wrote:
21 Jun 2020
Loque wrote:
21 Jun 2020

Maybe you were one of those lucky guys in the end. I am curently not in the mood to re-login into the shop page the 100nth time after i got logged out imediately and retry and redownload 40gb. I sh!t on Reason today and do something else...

EDIT: I found something interesting in the cache file:
Are you on Mac Loque?
Look at my signature...I am on WIndows 10.
:reason: 11, Win10 64Bit.

User avatar
joeyluck
Moderator
Posts: 7043
Joined: 15 Jan 2015

Post 21 Jun 2020

Did my suggestion not work? It does the trick for me.

User avatar
MrFigg
Posts: 4524
Joined: 20 Apr 2018

Post 21 Jun 2020

Loque wrote:
21 Jun 2020
MrFigg wrote:
21 Jun 2020


Are you on Mac Loque?
Look at my signature...I am on WIndows 10.
Look at my previous posts...I am on morphine :)
丰2ॐ

User avatar
Loque
Posts: 7454
Joined: 28 Dec 2015

Post 21 Jun 2020

joeyluck wrote:
21 Jun 2020
Did my suggestion not work? It does the trick for me.
Not for me...
:reason: 11, Win10 64Bit.

User avatar
bxbrkrz
Posts: 1592
Joined: 17 Jan 2015

Post 21 Jun 2020

MrFigg wrote:
20 Jun 2020
bxbrkrz wrote:
20 Jun 2020
If you have a car and a home insurance, a UPS and surge protector for your gear, why not get a similar thing, like the ignition key, for the Reason ecosystem?
I got mine from Record, but thinking of getting a backup too.
I’ve got Balance and an Ignition key. My Balance is connected to my PC obviously so when I Sync All the licenses get written to both the PC and the Balance. They both got wiped. So that was that idea out the window. I update the Ignition Key periodically but I don’t have the RE I was trying to update written to it so that was that idea out the window too.
Maybe the answer is to unplug the Balance before doing a Sync All to the PC “just in case”. But that seems silly. And I guess the same “license wiping” can occur if I actually do try to write my licenses to my Ignition Keys if the Props Authorizer is in a mood. ;)
Could this problem be linked to the last Windows 10 major update? We should ask if that problem is occurring with Mac OS.

User avatar
joeyluck
Moderator
Posts: 7043
Joined: 15 Jan 2015

Post 21 Jun 2020

Loque wrote:
21 Jun 2020
joeyluck wrote:
21 Jun 2020
Did my suggestion not work? It does the trick for me.
Not for me...
So after you remove the cache file from the RackExtensions folder and start Reason, does it prompt you to update your RE licenses? And if so, does Authorizer open and sync the licenses? I'm curious what might be different in your case.

User avatar
Loque
Posts: 7454
Joined: 28 Dec 2015

Post 21 Jun 2020

joeyluck wrote:
21 Jun 2020
Loque wrote:
21 Jun 2020


Not for me...
So after you remove the cache file from the RackExtensions folder and start Reason, does it prompt you to update your RE licenses? And if so, does Authorizer open and sync the licenses? I'm curious what might be different in your case.
Yes, yes and yes.

But, the Authorizer window closes directly and it never automatically closed before. I checked the RE folder and noticed a new cache file, looked into it and there was the error. SO i guess, it cannot connect to a server. Note, that i have online authentication and i also cannot authenticate my computer atm.
:reason: 11, Win10 64Bit.

User avatar
MrFigg
Posts: 4524
Joined: 20 Apr 2018

Post 21 Jun 2020

bxbrkrz wrote:
21 Jun 2020
MrFigg wrote:
20 Jun 2020


I’ve got Balance and an Ignition key. My Balance is connected to my PC obviously so when I Sync All the licenses get written to both the PC and the Balance. They both got wiped. So that was that idea out the window. I update the Ignition Key periodically but I don’t have the RE I was trying to update written to it so that was that idea out the window too.
Maybe the answer is to unplug the Balance before doing a Sync All to the PC “just in case”. But that seems silly. And I guess the same “license wiping” can occur if I actually do try to write my licenses to my Ignition Keys if the Props Authorizer is in a mood. ;)
Could this problem be linked to the last Windows 10 major update? We should ask if that problem is occurring with Mac OS.
I don't think so because I haven't updated. Maybe that's what the problem is. Maaaan!
丰2ॐ

User avatar
Loque
Posts: 7454
Joined: 28 Dec 2015

Post 21 Jun 2020

bxbrkrz wrote:
21 Jun 2020
MrFigg wrote:
20 Jun 2020


I’ve got Balance and an Ignition key. My Balance is connected to my PC obviously so when I Sync All the licenses get written to both the PC and the Balance. They both got wiped. So that was that idea out the window. I update the Ignition Key periodically but I don’t have the RE I was trying to update written to it so that was that idea out the window too.
Maybe the answer is to unplug the Balance before doing a Sync All to the PC “just in case”. But that seems silly. And I guess the same “license wiping” can occur if I actually do try to write my licenses to my Ignition Keys if the Props Authorizer is in a mood. ;)
Could this problem be linked to the last Windows 10 major update? We should ask if that problem is occurring with Mac OS.
I am still on the 19 version and not on the 2004.
:reason: 11, Win10 64Bit.

User avatar
joeyluck
Moderator
Posts: 7043
Joined: 15 Jan 2015

Post 21 Jun 2020

Loque wrote:
21 Jun 2020
joeyluck wrote:
21 Jun 2020


So after you remove the cache file from the RackExtensions folder and start Reason, does it prompt you to update your RE licenses? And if so, does Authorizer open and sync the licenses? I'm curious what might be different in your case.
Yes, yes and yes.

But, the Authorizer window closes directly and it never automatically closed before. I checked the RE folder and noticed a new cache file, looked into it and there was the error. SO i guess, it cannot connect to a server. Note, that i have online authentication and i also cannot authenticate my computer atm.
Hmm damn. Not sure what it is related to, maybe location or OS? I haven't had this issue recently at least.

I would guess the best approach would be to keep trying the method of removing the cache file and updating the license? I'm not sure if removing REs and redownloading would kickstart something different?

My guess is MrFigg got lucky and whatever issue there has been, whether server or something local, happened to work out at the time when he resynced licenses. Not sure if there is any rhyme or reason.

User avatar
MrFigg
Posts: 4524
Joined: 20 Apr 2018

Post 21 Jun 2020

joeyluck wrote:
21 Jun 2020
Loque wrote:
21 Jun 2020


Yes, yes and yes.

But, the Authorizer window closes directly and it never automatically closed before. I checked the RE folder and noticed a new cache file, looked into it and there was the error. SO i guess, it cannot connect to a server. Note, that i have online authentication and i also cannot authenticate my computer atm.
Hmm damn. Not sure what it is related to, maybe location or OS? I haven't had this issue recently at least.

I would guess the best approach would be to keep trying the method of removing the cache file and updating the license? I'm not sure if removing REs and redownloading would kickstart something different?

My guess is MrFigg got lucky and whatever issue there has been, whether server or something local, happened to work out at the time when he resynced licenses. Not sure if there is any rhyme or reason.
Don't think the online verification makes any difference either as I have both my PC and my Balance authorized for offline use.
Guess you could try the Download Everything...even if it's going to take ages.

Edit: Reason just logged me out from My Products again.
丰2ॐ

User avatar
bxbrkrz
Posts: 1592
Joined: 17 Jan 2015

Post 21 Jun 2020

Loque wrote:
21 Jun 2020
bxbrkrz wrote:
21 Jun 2020

Could this problem be linked to the last Windows 10 major update? We should ask if that problem is occurring with Mac OS.
I am still on the 19 version and not on the 2004.
Roger roger!

User avatar
bxbrkrz
Posts: 1592
Joined: 17 Jan 2015

Post 21 Jun 2020

MrFigg wrote:
21 Jun 2020
bxbrkrz wrote:
21 Jun 2020

Could this problem be linked to the last Windows 10 major update? We should ask if that problem is occurring with Mac OS.
I don't think so because I haven't updated. Maybe that's what the problem is. Maaaan!
Scary stuff. You buy stuff, but you own nothing.
They tell you it's the new normal, it's just a bug, just wait while it fixes itself.
That's why keeping your old hardware is a good thing, if you can afford it.
:thumbs_down: :shock:

DaveyG
Posts: 407
Joined: 03 May 2020

Post 21 Jun 2020

bxbrkrz wrote:
21 Jun 2020
MrFigg wrote:
21 Jun 2020


I don't think so because I haven't updated. Maybe that's what the problem is. Maaaan!
Scary stuff. You buy stuff, but you own nothing.
They tell you it's the new normal, it's just a bug, just wait while it fixes itself.
That's why keeping your old hardware is a good thing, if you can afford it.
:thumbs_down: :shock:
Just be glad it's only a DAW rather than, say your electricity supply or your water supply. "Sorry you've been without water or toilets for 3 days. It all looks fine from here. Have you tried emptying all the pipes, letting them dry for a day and then refilling them?"

User avatar
MrFigg
Posts: 4524
Joined: 20 Apr 2018

Post 21 Jun 2020

DaveyG wrote:
21 Jun 2020
bxbrkrz wrote:
21 Jun 2020

Scary stuff. You buy stuff, but you own nothing.
They tell you it's the new normal, it's just a bug, just wait while it fixes itself.
That's why keeping your old hardware is a good thing, if you can afford it.
:thumbs_down: :shock:
Just be glad it's only a DAW rather than, say your electricity supply or your water supply. "Sorry you've been without water or toilets for 3 days. It all looks fine from here. Have you tried emptying all the pipes, letting them dry for a day and then refilling them?"
It’s a lot of shite either way.
丰2ॐ

User avatar
bxbrkrz
Posts: 1592
Joined: 17 Jan 2015

Post 21 Jun 2020

DaveyG wrote:
21 Jun 2020
bxbrkrz wrote:
21 Jun 2020

Scary stuff. You buy stuff, but you own nothing.
They tell you it's the new normal, it's just a bug, just wait while it fixes itself.
That's why keeping your old hardware is a good thing, if you can afford it.
:thumbs_down: :shock:
Just be glad it's only a DAW rather than, say your electricity supply or your water supply. "Sorry you've been without water or toilets for 3 days. It all looks fine from here. Have you tried emptying all the pipes, letting them dry for a day and then refilling them?"
Image

User avatar
MrFigg
Posts: 4524
Joined: 20 Apr 2018

Post 22 Jun 2020

Any joy Loque? Fixed?
I never got a reply from them today in any case.
丰2ॐ

User avatar
Loque
Posts: 7454
Joined: 28 Dec 2015

Post 22 Jun 2020

MrFigg wrote:
22 Jun 2020
Any joy Loque? Fixed?
I never got a reply from them today in any case.
Yesterday was a lucky day with lots of time. Today is it something different and i didnt checked if it is working and ofc i didnt got a response yet...
:reason: 11, Win10 64Bit.

User avatar
joeyluck
Moderator
Posts: 7043
Joined: 15 Jan 2015

Post 22 Jun 2020

There is word that there was a server issue that has been resolved.

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: buddard, CommonCrawl [Bot], Faastwalker, Lotuz2019 and 4 guests