Sequences from Robotic Bean - 1.1 is out!

This forum is for discussing Rack Extensions. Devs are all welcome to show off their goods.
stp2015
Posts: 206
Joined: 02 Feb 2016

Post 08 May 2019

FiatLux wrote:
08 May 2019
buddard wrote:
08 May 2019


We didn't feel that it added much since all it does is load/save the entire state of the device. So we felt it would be more or less the same to just copy the entire device and paste it somewhere.

What would be your main use case if we added a patch browser?
Have a library of patterns you can quickly load and swap out for trying different sequences for your compositions.
No different than why you would have a save/load feature on a device like the Dual Arp or Scales and Chords or Kompulsion.
Personally, I think having that functionality is completely intuitive to a device like this.
Again, really amazing work on this device.
Yes, I agree, that would be very very useful.

User avatar
buddard
Posts: 651
Joined: 17 Jan 2015

Post 08 May 2019

stp2015 wrote:
08 May 2019
FiatLux wrote:
08 May 2019

Have a library of patterns you can quickly load and swap out for trying different sequences for your compositions.
No different than why you would have a save/load feature on a device like the Dual Arp or Scales and Chords or Kompulsion.
Personally, I think having that functionality is completely intuitive to a device like this.
Again, really amazing work on this device.
Yes, I agree, that would be very very useful.
Thanks for your feedback, we appreciate it!

User avatar
bxbrkrz
Posts: 1135
Joined: 17 Jan 2015

Post 08 May 2019

What synth(s) did you use for the demo?
Europa? :puf_smile:
Another useful device :thumbs_up:

User avatar
Loque
Posts: 5644
Joined: 28 Dec 2015

Post 08 May 2019

Did not read everything here in this thread. Is it possible to record from the sequencer into the Sequence? Maybe only via MIDI loopback? Via mono CV or maybe even PolyCV?

I am currently thinking about what this gives me, what i really like to have...I appriciate the Velocity CV input and i would like to this for a position offset or a strumming offset...Maybe i need to combine it with other Players if i want that features...dunno now. I am irresolutely...
:reason: 10, Win10 64Bit.

User avatar
buddard
Posts: 651
Joined: 17 Jan 2015

Post 08 May 2019

Loque wrote:
08 May 2019
Did not read everything here in this thread. Is it possible to record from the sequencer into the Sequence? Maybe only via MIDI loopback? Via mono CV or maybe even PolyCV?

I am currently thinking about what this gives me, what i really like to have...I appriciate the Velocity CV input and i would like to this for a position offset or a strumming offset...Maybe i need to combine it with other Players if i want that features...dunno now. I am irresolutely...
Yes, you can record from the sequencer into Sequences! A Player can't tell the difference between live input and notes coming from the track. :)

User avatar
chimp_spanner
Posts: 2094
Joined: 06 Mar 2015

Post 08 May 2019

buddard wrote:
08 May 2019
stp2015 wrote:
08 May 2019


Yes, I agree, that would be very very useful.
Thanks for your feedback, we appreciate it!
Can't say I'm currently missing patch recall BUT, I can imagine a scenario where I come up with a phrase or pattern and want to save it somewhere for later and then drop it into the right idea when it comes about! Would certainly be useful.

In terms of other things I'd like to see in a future update I'd definitely say;

* Probability
* Note repeat/Ratcheting
* Playback modes (ping pong, random)
* "Free" trigger in one shot mode (as in not snapped to a musical grid)
* "Free" playback rate
* Method for controlling pattern changes by CV (either a port per pattern, or a single port and maybe a companion device that outputs a stepped output)

And laaaaaastly...maybe a tall ask but, an option for 64 steps would be killer, and the editor could either scroll to or flip to a second page of notes.

Otherwise, again, super fun and inspiring device. In conjunction with other players it's just like...a total game changer for me.
Enjoy!

http://www.paulortizmusic.com

2017 MBP | 16GB | Steinberg UR44 | Reason 10.4 | Cubase Pro 10.5

User avatar
buddard
Posts: 651
Joined: 17 Jan 2015

Post 08 May 2019

Biolumin3sc3nt wrote:
08 May 2019
Oh... I threw in the MC-1 more cowbell RE just for shits and giggles. Thought that might make u smile Buddard
:lol:

User avatar
antic604
Posts: 2106
Joined: 23 Oct 2017
Location: Warsaw, Poland

Post 08 May 2019

Loque wrote:
08 May 2019
...I am currently thinking about what this gives me...
Ghost / alias clips! :)
Bitwig 2 // Reason 10 // Cubase Pro 10 @ Lenovo Y730 15'' i7-8750h
my music - https://soundcloud.com/antic604
other stuff - "Psytrance in Bitwig Studio" tutorial

User avatar
artotaku
Posts: 437
Joined: 09 May 2015
Location: Munich, Germany

Post 08 May 2019

As with Note Step Recorder RE the record button cannot be remote controlled (I checked the remote info and it is not available as a remotable item).

So, if I get this correctly: in a live setup with midi controller and without touching the mouse - if you want to step record notes you´d always keep the record button activated and activate the play button with your midi controller at will (since it is remotable) but you cannot save anything to a pattern without touching the mouse.

User avatar
Loque
Posts: 5644
Joined: 28 Dec 2015

Post 08 May 2019

buddard wrote:
08 May 2019
Loque wrote:
08 May 2019
Did not read everything here in this thread. Is it possible to record from the sequencer into the Sequence? Maybe only via MIDI loopback? Via mono CV or maybe even PolyCV?

I am currently thinking about what this gives me, what i really like to have...I appriciate the Velocity CV input and i would like to this for a position offset or a strumming offset...Maybe i need to combine it with other Players if i want that features...dunno now. I am irresolutely...
Yes, you can record from the sequencer into Sequences! A Player can't tell the difference between live input and notes coming from the track. :)
Damn, yea, sure. You are absolutly right.
:reason: 10, Win10 64Bit.

User avatar
antic604
Posts: 2106
Joined: 23 Oct 2017
Location: Warsaw, Poland

Post 08 May 2019

I really wish the Playback modes and Sync parameters could be set per Pattern. I know they can be automated, but if one wants to use the RE without Reason's sequencer then that's not an option. Maybe a single switch global/per-pattern would do the trick?
Bitwig 2 // Reason 10 // Cubase Pro 10 @ Lenovo Y730 15'' i7-8750h
my music - https://soundcloud.com/antic604
other stuff - "Psytrance in Bitwig Studio" tutorial

User avatar
Loque
Posts: 5644
Joined: 28 Dec 2015

Post 08 May 2019

antic604 wrote:
08 May 2019
Loque wrote:
08 May 2019
...I am currently thinking about what this gives me...
Ghost / alias clips! :)
Yea, this is actually the most interesting part for me. It gives me the ability to save a patch combined with some ideas (chords, sequences, notes) and finally can recall this everywhere directly into a song and check if it works...Better than opening songs all over and over again.
:reason: 10, Win10 64Bit.

User avatar
buddard
Posts: 651
Joined: 17 Jan 2015

Post 08 May 2019

artotaku wrote:
08 May 2019
As with Note Step Recorder RE the record button cannot be remote controlled (I checked the remote info and it is not available as a remotable item).

So, if I get this correctly: in a live setup with midi controller and without touching the mouse - if you want to step record notes you´d always keep the record button activated and activate the play button with your midi controller at will (since it is remotable) but you cannot save anything to a pattern without touching the mouse.
Exactly, this is due to a hard limitation for REs.

User avatar
MannequinRaces
Posts: 1000
Joined: 18 Jan 2015

Post 08 May 2019

This looks awesome! Great intro price! I’ll be trialing this soon. Congrats!

User avatar
antic604
Posts: 2106
Joined: 23 Oct 2017
Location: Warsaw, Poland

Post 08 May 2019

Loque wrote:
08 May 2019
antic604 wrote:
08 May 2019


Ghost / alias clips! :)
Yea, this is actually the most interesting part for me. It gives me the ability to save a patch combined with some ideas (chords, sequences, notes) and finally can recall this everywhere directly into a song and check if it works...Better than opening songs all over and over again.
Well, there's no saving/loading of device state in Sequences :(
Bitwig 2 // Reason 10 // Cubase Pro 10 @ Lenovo Y730 15'' i7-8750h
my music - https://soundcloud.com/antic604
other stuff - "Psytrance in Bitwig Studio" tutorial

User avatar
artotaku
Posts: 437
Joined: 09 May 2015
Location: Munich, Germany

Post 08 May 2019

buddard wrote:
08 May 2019
artotaku wrote:
08 May 2019
As with Note Step Recorder RE the record button cannot be remote controlled (I checked the remote info and it is not available as a remotable item).

So, if I get this correctly: in a live setup with midi controller and without touching the mouse - if you want to step record notes you´d always keep the record button activated and activate the play button with your midi controller at will (since it is remotable) but you cannot save anything to a pattern without touching the mouse.
Exactly, this is due to a hard limitation for REs.
Ok, thanks. This restriction aside, it seems that this device has an advantage over the the Note Step Recorder RE in a live setup since record and play mode is separated and play is remotable. So while recording you can also play the notes at will or is this also possible with Note Step Recorder RE? (I can´t test it since I already trialled it some time ago).

User avatar
FiatLux
Posts: 64
Joined: 18 Jan 2015

Post 08 May 2019

The save/load feature was include on EUCLIDEAN.
I think there is even more of a need in this device.
buddard wrote:
08 May 2019
stp2015 wrote:
08 May 2019


Yes, I agree, that would be very very useful.
Thanks for your feedback, we appreciate it!

User avatar
Loque
Posts: 5644
Joined: 28 Dec 2015

Post 08 May 2019

antic604 wrote:
08 May 2019
Loque wrote:
08 May 2019

Yea, this is actually the most interesting part for me. It gives me the ability to save a patch combined with some ideas (chords, sequences, notes) and finally can recall this everywhere directly into a song and check if it works...Better than opening songs all over and over again.
Well, there's no saving/loading of device state in Sequences :(
Even within a Combinator?
:reason: 10, Win10 64Bit.

User avatar
ljekio
Posts: 646
Joined: 21 Jan 2015

Post 08 May 2019

Ive tested it 10 min and found it perfect!
Gated playback mode with key trig option is answer for my higher question.
You rocks, RB!
Instabuy and waiting for patch saving option :)

p.s. can i wait for humanize option in the future?

Fraxis
Posts: 47
Joined: 07 Apr 2015

Post 08 May 2019

Is there a way to fix the velocity of a selection of notes that you have played to a set value, rather than just adjust their relative velocities? I wouldn’t want to have to individually adjust up to 32 steps, especially as there’s no numerical indicator of the level as you adjust it. And can I add my vote for adding ratchets and at least one CV lane to adjust a filter cut-off etc. As a priority for the first update please?

User avatar
ekss
Posts: 55
Joined: 09 Nov 2015
Location: Stockholm

Post 08 May 2019

Loque wrote:
08 May 2019
antic604 wrote:
08 May 2019


Well, there's no saving/loading of device state in Sequences :(
Even within a Combinator?
Yes, you can save a combinator-patch to keep your recorded sequences :thumbs_up:

MrFigg
Posts: 2430
Joined: 20 Apr 2018

Post 08 May 2019

Ok. Got to say it’s another brilliant RE from RB. If I hadn’t already bought Step Note and then the upgrade I’d have bought this as soon as I saw it. Hope everyone else enjoys it though.

Fraxis
Posts: 47
Joined: 07 Apr 2015

Post 08 May 2019

Fraxis wrote:
08 May 2019
Is there a way to fix the velocity of a selection of notes that you have played to a set value, rather than just adjust their relative velocities? I wouldn’t want to have to individually adjust up to 32 steps, especially as there’s no numerical indicator of the level as you adjust it. And can I add my vote for adding ratchets and at least one CV lane to adjust a filter cut-off etc. As a priority for the first update please?
Actually, although it doesn’t seem to be documented, control/command clicking on a step’s velocity bar seems to set it to the same value (100?) as if you had added one by double clicking. Would be good to be able to select several steps and do that all of them with one click though please.

steff3
Posts: 41
Joined: 20 Feb 2015

Post 08 May 2019

challism wrote:
08 May 2019
6) Sequences is polyphonic (this probably should have been listed as #1
I mean it looks good - but is it fully polyphonic? (control of velocities for every note? or a single control for velocities for all the notes in one step (time unit)?)

missing probability (but would also be more interesting for each note separately)

The time manipulation is great ....

What would be also great would be an 'articulation lane' for instruments that support articulations (e.g. sample library based stuff) (of course one can use two sequences on top of each other ... but that takes up a lot of space)

looks interesting ....

Jmax
Posts: 584
Joined: 03 Apr 2015

Post 08 May 2019

Tried it out and good fun!

Love be able to just click once to input my note instead of the double click, which gets tiresome. And of a course loading different patterns for a start would be great to get going and save things.

Congrats!

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 1 guest