Sequences from Robotic Bean - 1.1 is out!

This forum is for discussing Rack Extensions. Devs are all welcome to show off their goods.
User avatar
buddard
Posts: 650
Joined: 17 Jan 2015

Post 23 Jul 2019

stp2015 wrote:
23 Jul 2019
Hi again :)

Would it be possible to add a transpose CV out (or even several copies) so that one could transpose multiple "Sequences" instances at the same time?

That way one could have a melody, bass, chords and experiment with chords of the entire song.
Or you can use a CV Spider to split the original transpose signal to various instances of Sequences?

stp2015
Posts: 206
Joined: 02 Feb 2016

Post 23 Jul 2019

I would like to use my midi controller (including all knobs etc) to control one device (e.g. Synapse Antidote, my favourite :puf_bigsmile: ), transpose the sequences attached to that device via the keyboard, and then also transpose the corresponding CVs of other "Sequences" instances.

I can do this with Pandas's Player/CV converter and CV splitter, but a direct solution would be neater (if not too much work).

User avatar
Biolumin3sc3nt
Posts: 472
Joined: 16 Jan 2015

Post 24 Jul 2019

stp2015 wrote:
23 Jul 2019
I would like to use my midi controller (including all knobs etc) to control one device (e.g. Synapse Antidote, my favourite :puf_bigsmile: ), transpose the sequences attached to that device via the keyboard, and then also transpose the corresponding CVs of other "Sequences" instances.

I can do this with Pandas's Player/CV converter and CV splitter, but a direct solution would be neater (if not too much work).
I would argue that I would like to see Sequences evolve in another fashion than that. Not discounting, all I'm saying is time is money, especially when programming is involved.

User avatar
Re8et
Posts: 663
Joined: 14 Nov 2016

Post 11 Aug 2019

I'm absolutely in love with this player....
You know that moment..

that moment in your composition where sooo many random notes, lines, sequencers adds up, that you guess... how do I put NOW THAT into (script) MIDI? And then... oooh, just slap a sequences in before that mad Complex-1 train man...

I'm so happy with this thing...

If I had not this thing I'd buy it twice

steff3
Posts: 41
Joined: 20 Feb 2015

Post 14 Aug 2019

Hello,

if I use the pattern lane to switch patterns - can I switch Sequences from retrigger to switch to the position in the pattern (as the RE does when switch patterns manually)?
e.g. with switching into a pattern after the first beat ?

thanks
best,
steff

User avatar
buddard
Posts: 650
Joined: 17 Jan 2015

Post 15 Aug 2019

steff3 wrote:
14 Aug 2019
Hello,

if I use the pattern lane to switch patterns - can I switch Sequences from retrigger to switch to the position in the pattern (as the RE does when switch patterns manually)?
e.g. with switching into a pattern after the first beat ?

thanks
best,
steff
I'm not sure I understand the question 100%, but yes, you can skip part of a pattern in the pattern lane if you want. If you draw a pattern clip in the pattern lane, and then resize the clip from the left or right, the "anchor point" will remain in place. This is probably better described in the Reason manual. :puf_smile:

One thing that does not work correctly, though, is recording pattern changes in real time. The RE pattern automation in Reason is sadly very much broken in this regard. So the only viable way is really to draw the pattern clips in the lane and edit them there.

lakinlakin
Posts: 117
Joined: 07 Jan 2016
Location: Scotland

Post 16 Aug 2019

buddard wrote:
15 Aug 2019
One thing that does not work correctly, though, is recording pattern changes in real time. The RE pattern automation in Reason is sadly very much broken in this regard. So the only viable way is really to draw the pattern clips in the lane and edit them there.
Hi
Is there any chance the player itself could handle pattern changes?
I have an OP-Z and can enter the pattern changes very easily e.g. press 1, then 2, 1 then 3 etc..
Thanks

BTW I love this player. It's perfect for an eight bar warrior like me

User avatar
buddard
Posts: 650
Joined: 17 Jan 2015

Post 16 Aug 2019

lakinlakin wrote:
16 Aug 2019
buddard wrote:
15 Aug 2019
One thing that does not work correctly, though, is recording pattern changes in real time. The RE pattern automation in Reason is sadly very much broken in this regard. So the only viable way is really to draw the pattern clips in the lane and edit them there.
Hi
Is there any chance the player itself could handle pattern changes?
I have an OP-Z and can enter the pattern changes very easily e.g. press 1, then 2, 1 then 3 etc..
Thanks

BTW I love this player. It's perfect for an eight bar warrior like me
It wouldn't be compatible with the current pattern lane, so we would have to add some kind of switch or setting for the user to choose whether to use standard or custom pattern switching. Supporting pattern offsets would not be possible in the custom mode, instead you would have to automate the Reset button to manipulate the pattern starting point. But at least it would behave as it does when you're switching patterns "live".

Ideally I would of course prefer to work with Propellerhead to solve the root cause of the problem, but I don't know how much of a priority this is for them -- They probably have a huge backlog of other stuff they want to do.

User avatar
Jackjackdaw
Posts: 156
Joined: 12 Jan 2019

Post 16 Aug 2019

It should be high on Props list! I think most folks agree R11 should basically be a big sequencer upgrade and as Players are their big USP at the moment then tighter integration is a must. Otherwise these awesome tools get perceived as toys because the user starts hitting brick walls as soon as they start to push them hard.

User avatar
Jackjackdaw
Posts: 156
Joined: 12 Jan 2019

Post 17 Aug 2019

I have a cool setup going where gates are coming out of Drum Sequencer to Sequences and ratcheting through the steps. I would love it if Sequences also had a gate out cv so I could chain them up together for modular sequences.

User avatar
Re8et
Posts: 663
Joined: 14 Nov 2016

Post 17 Aug 2019

Jackjackdaw wrote:
17 Aug 2019
I have a cool setup going where gates are coming out of Drum Sequencer to Sequences and ratcheting through the steps. I would love it if Sequences also had a gate out cv so I could chain them up together for modular sequences.
Or you could use Tap player?

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 1 guest