MIDI control from a Player in Logic

This forum is for discussing the Reason Rack Plugin, the version of the Reason rack that runs as a VST3, AU, AAX in other DAWs.
User avatar
huggermugger
Posts: 282
Joined: 16 Jul 2021

Post 25 Oct 2021

I'm not new to Logic, but I've rarely used MIDI control in it. I've got Sequences driving a Vintage EP, note data goes just fine, and I also want to modulate the Drive with a Sequences CV lane. I've patched the CV1 lane into CV 1 Out on the MIDI device, set it to CC#20 (Drive Gain on the Vintage EP, according to the manual). The CV data goes out from the RRP, I can see it, but nothing happens in the Vintage EP.

I've also tried mapping it to an external MIDI CC#, and also tried Bipolar instead of Unipolar. No joy.

Anyone have ideas about what I'm missing here?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Pepin
Posts: 211
Joined: 16 Jan 2015

Post 26 Oct 2021

I took a look, and it looks like you have to set the "MIDI Mode" to "Full Remote" for that particular instrument.
You should see the option if you expand the menu at the bottom of the plugin window:
Screen Shot 2021-10-26 at 6.25.28 AM.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
huggermugger
Posts: 282
Joined: 16 Jul 2021

Post 26 Oct 2021

Pepin wrote:
26 Oct 2021
I took a look, and it looks like you have to set the "MIDI Mode" to "Full Remote" for that particular instrument.
You should see the option if you expand the menu at the bottom of the plugin window:
Screen Shot 2021-10-26 at 6.25.28 AM.png
Perfect! Thanks! I'm guessing this might be true in general.

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests