R 11.1 Players (midi fx) don't work under Live 11.0.6

This forum is for discussing the Reason Rack Plugin, the version of the Reason rack that runs as a VST3, AU, AAX in other DAWs.
helmutson
Posts: 153
Joined: 30 Mar 2015

Post 22 Aug 2021

I had no luck with the players (arp for example) under Ableton 11.0.6 and R 11.1 .
Apple M1 , RRP AU . It doesn't work like in the video from RS ... Is this a bug ?

PhillipOrdonez
Posts: 2410
Joined: 20 Oct 2017
Location: Norway

Post 22 Aug 2021

Did you select the RRP on both drop down menus in live? First one for the actual channel the RRP with midi out device in, second is RRP. It should work without issue to send midi to a new midi channel. If not, report!

helmutson
Posts: 153
Joined: 30 Mar 2015

Post 22 Aug 2021

Yes, like Ryan showed it in the video, but in the second drop down window is no RRP, only pre or post fx ...

PhillipOrdonez
Posts: 2410
Joined: 20 Oct 2017
Location: Norway

Post 22 Aug 2021

Are you sure you're on a midi channel?

helmutson
Posts: 153
Joined: 30 Mar 2015

Post 22 Aug 2021

Yes, everything is like in the video, only difference - I'm using the AU instead VST ...

PhillipOrdonez
Posts: 2410
Joined: 20 Oct 2017
Location: Norway

Post 22 Aug 2021

helmutson wrote:
22 Aug 2021
Yes, everything is like in the video, only difference - I'm using the AU instead VST ...
Use the vst, then 😃

helmutson
Posts: 153
Joined: 30 Mar 2015

Post 23 Aug 2021

Yes sure, but it's strange that it's not working, because in Logic everything is fine with the AU plugin ...

User avatar
jam-s
Posts: 1561
Joined: 17 Apr 2015
Location: Aachen, Germany

Post 23 Aug 2021

I suppose it's an Ableton Live bug then.
If you're in Aachen, come and visit us at the Voidspace. ... Pool's closed due to corona.

helmutson
Posts: 153
Joined: 30 Mar 2015

Post 23 Aug 2021

Yes, could be ...

PhillipOrdonez
Posts: 2410
Joined: 20 Oct 2017
Location: Norway

Post 23 Aug 2021

It could just be how they implement au in live. Just use the vst and it should work!

visheshl
Posts: 496
Joined: 27 Sep 2019

Post 24 Aug 2021

Screenshot_2021-08-24-11-15-22-138_com.android.chrome.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
BonsaiMacKay
Posts: 105
Joined: 18 Jan 2015
Location: A sane place

Post 24 Aug 2021

Live is not the only DAW that does not support AU MIdi effects, in fact, there are only a handful apart from Logic that do. To avoid. any problems, I only ever load AU plugins in Live if the plugin does not have a VST version, like Apple AU plugins.

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests