Time Markers

Have any feature requests? No promise they'll get to Reason Studios, but you can still discuss them here.
User avatar
Noiserunner
Posts: 62
Joined: 26 Sep 2018
Location: Munich, Germany

Post 04 Oct 2019

Here is a demo project with multiple lines in the clips, done on a Mac.
Principally, multiple lines are possible for Blocks, too, but it is not proper displayed.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
(MacBook Pro 13", Catalina, Reason 11 Suite (sometimes Ableton, Logic Pro X), some soft- and hardware)

User avatar
Proboscis
Posts: 822
Joined: 28 Aug 2019

Post 04 Oct 2019

Thanks, but I can't open it since it's a Reason 11 project :(

User avatar
Noiserunner
Posts: 62
Joined: 26 Sep 2018
Location: Munich, Germany

Post 04 Oct 2019

Sorry, I did the update already and Reason 10 is gone.
(MacBook Pro 13", Catalina, Reason 11 Suite (sometimes Ableton, Logic Pro X), some soft- and hardware)

User avatar
Creativemind
Posts: 3421
Joined: 17 Jan 2015
Location: Stoke-On-Trent, England, UK

Post 14 Mar 2020

pushedbutton wrote:
30 Sep 2019
On a vaguely related tangent I wish I could set the position of the song start so we could have some precount nonsense going on and not have to have the whole song a bar or two ahead of what the notation would say.
Yeah, going 4 bars before the timeline like Logic does and I'm sure many others do. I quite often have a 1/16th note riff on a guitar that continues but the chords start straight after that 1/16th riff if that makes sense. It throws everything off a 1/16th note unless you start the song on bar 2 and put the 1/16th part at the end of bar 1.
:reason:

Propellerhead Reason 11.3 / Cockus Reaper 6.10 / Cakewalk By Bandlab / Pro Tools First / Steinberg Cubase LE 5
http://soundcloud.com/creativemind75/iv ... soul-mix-3

User avatar
Creativemind
Posts: 3421
Joined: 17 Jan 2015
Location: Stoke-On-Trent, England, UK

Post 10 Apr 2020

selig wrote:
28 Dec 2018
Creativemind wrote:Yeah but they're not for that lol!

Not to mention that shading you get down the sequencer.
That’s a feature, not a bug! ;)

It’s handy to shade the sections of a song like that IMO. Plus you can select the block and hit “P” and it will play/loop instantly. There’s plenty of text to describe what happens when using them to analyze different sections of commercial tracks too.

While not ideal (you can’t select from a list etc.) they work pretty well for a feature not intended to work that way.


Sent from some crappy device using Tapatalk
Do you know (or anybody else) what the official name is for shadings down the sequencer like every so many bars?
:reason:

Propellerhead Reason 11.3 / Cockus Reaper 6.10 / Cakewalk By Bandlab / Pro Tools First / Steinberg Cubase LE 5
http://soundcloud.com/creativemind75/iv ... soul-mix-3

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot], Trendiction [Bot] and 0 guests