Synchronous key trigger

Have any feature requests? No promise they'll get to Reason Studios, but you can still discuss them here.
Marc64
Posts: 559
Joined: 24 Jan 2015
Location: Sweden

Post 15 Apr 2016

I want an update on Synchronous to trig it with key press not only freerunning. sure its possible with a combinator and some tweaks as I have done but it would be much easier to trig it :)


Skickat från min iPhone med Tapatalk

EdGrip
Posts: 1878
Joined: 03 Jun 2016

Post 29 Nov 2016

Hello!
Zombie thread - what's your workaround to get Synchronous to be key-triggered?

hannibalchew
Posts: 2
Joined: 13 Apr 2020

Post 18 May 2020

EdGrip wrote:
29 Nov 2016
Hello!
Zombie thread - what's your workaround to get Synchronous to be key-triggered?
yes would love to know also

EdGrip
Posts: 1878
Joined: 03 Jun 2016

Post 18 May 2020

hannibalchew wrote:
18 May 2020
EdGrip wrote:
29 Nov 2016
Hello!
Zombie thread - what's your workaround to get Synchronous to be key-triggered?
yes would love to know also
Never did find out. I use Reasonistas SideChain ReAction for that job now - but Shape by Lectric Panda is on sale for 9 bucks and it'll do what you need.

User avatar
dv8godd
Posts: 13
Joined: 10 Apr 2019

Post 18 May 2020

I think the OP is referring to using another device that can run an envelope or ramp LFO to adjust Master Offset through the Modulation Routing in a combinator. This "works", but it's glitchy and clicky. In this example you can use the "trig" button on Pulsar to restart the loop.
back.jpg
front.jpg
Honestly, I wish Props/RS would just add a retrigger button. I know they (almost) never update anything, but it's such a small ask and such a stupid, stupid omission from the device in the first place.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- dv8godd

User avatar
dv8godd
Posts: 13
Joined: 10 Apr 2019

Post 18 May 2020

Actually... there is another way to get it to work, now that my brain got rolling on it. May not work in every application, but it may work sometimes as a hack:

1. Add Synchronous as an Insert Effect in the Mix Channel
2. Set Synchronous however you wish
3. In the Mix Channel's Programmer section set Source: Rotary 1, Target: Master Offset
4. When you want to "retrigger" the effect, automate Rotary 1 to the starting position (you'll have to do some timing calculations)
alt.jpg
In this example, I used automation on the rotary to set the Master Offset to "-16". This has the effect of retriggering the loop by moving the starting position.

Keep in mind: once the automation returns to default value, the loop will return to the initial timing, so if you need to keep the new loop going, extend the automation. Using this technique you should be able to jump around within the complete Synchronous loop at will, provided you have the patience to automate all of it.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- dv8godd

User avatar
MannequinRaces
Posts: 1322
Joined: 18 Jan 2015

Post 18 May 2020

I’m going to have to try this out! Thanks.

NDKay
Posts: 279
Joined: 04 Jul 2018
Location: Suite 11

Post 08 Jul 2020

+1

+ Patterns would be great.
This is a SmartAss. Really nothing more than that !

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests