Sync to Host Button on Browser !

Have any feature requests? No promise they'll get to Reason Studios, but you can still discuss them here.
User avatar
Majestik Monkey
Posts: 663
Joined: 07 Jul 2015

Post 19 Jan 2015

Sync to Host & D&D Midi files ' 2 Key features ! :s0801:

User avatar
eusti
Moderator
Posts: 2702
Joined: 15 Jan 2015

Post 19 Jan 2015

I don't think I grasp what you mean... Could you please elaborate!
Sync to host as in tempo sync?
The second is drag and drop Midi files, yes? I would love if the imported Midifiles would adjust their tempo to the song tempo and not reset it to their speed...

D.

User avatar
normen
Posts: 3431
Joined: 16 Jan 2015

Post 19 Jan 2015

Drag&Drop MIDI to tracks, yes please.

User avatar
Olivier
Moderator
Posts: 1248
Joined: 15 Jan 2015
Location: Amsterdam

Post 19 Jan 2015

Majestik Monkey wrote:Sync to Host & D&D Midi files ' 2 Key features ! :s0801:
I agree, sync to host on the browsers preview would be great.
:reason: V9 | i7 5930 | Motu 828 MK3 | Win 10

User avatar
eusti
Moderator
Posts: 2702
Joined: 15 Jan 2015

Post 19 Jan 2015

Majestik Monkey wrote:Sync to Host & D&D Midi files ' 2 Key features ! :s0801:
eauhm wrote:
I agree, sync to host on the browsers preview would be great.
Could you please explain what that means? Is this version 8 specific?

D.

Heater
Posts: 517
Joined: 16 Jan 2015

Post 19 Jan 2015

Majestik Monkey wrote:Sync to Host & D&D Midi files ' 2 Key features ! :s0801:
eauhm wrote:
I agree, sync to host on the browsers preview would be great.
eusti wrote:
Could you please explain what that means? Is this version 8 specific?

D.
I think it means (for example) if you are auditioning REX drum loop using the browser, it automatically plays at the same tempo as the song you are working on.

User avatar
eusti
Moderator
Posts: 2702
Joined: 15 Jan 2015

Post 19 Jan 2015

Majestik Monkey wrote:Sync to Host & D&D Midi files ' 2 Key features ! :s0801:
eauhm wrote:
I agree, sync to host on the browsers preview would be great.
eusti wrote:
Could you please explain what that means? Is this version 8 specific?

D.
Heater wrote:
I think it means (for example) if you are auditioning REX drum loop using the browser, it automatically plays at the same tempo as the song you are working on.
Ah, ok, but doesn't it sometimes do that? Not sure I have completely figured out when... I think it's when the song is actually playing and you are changing the REX loop that is active...

D.

User avatar
Olivier
Moderator
Posts: 1248
Joined: 15 Jan 2015
Location: Amsterdam

Post 19 Jan 2015

Majestik Monkey wrote:Sync to Host & D&D Midi files ' 2 Key features ! :s0801:
eauhm wrote:
I agree, sync to host on the browsers preview would be great.
eusti wrote:
Could you please explain what that means? Is this version 8 specific?

D.
What i thought he meant by "sync to host" was this. When browsing for a Rex file, if you audition it in the browser, it plays at its own BPM. It doesn't get synced to the current tempo.

Imho it be nice if previews are synced to the BPM and maybe optionally also synced to the beat.
As far as i can remember the pre-8 browser has the same behaviour.

(i see i'm slow with answering... :P )
:reason: V9 | i7 5930 | Motu 828 MK3 | Win 10

User avatar
eusti
Moderator
Posts: 2702
Joined: 15 Jan 2015

Post 19 Jan 2015

Thanks for explaining, Eauhm!

D.

User avatar
Majestik Monkey
Posts: 663
Joined: 07 Jul 2015

Post 19 Jan 2015

Hi Eusti 

sorry for my delayed answer to your Question ! 

I did actually mean ' as already explained ' if you are auditioning any kind of Wave file or Rex , it automatically lock's to the Tempo that is set for the Host ! .... & Thanks to Heater for your  :s0106:  
as it stands at the moment its hit & miss ! it would really help especially with Musical wave files not just Percussion or Kits !         :s0826:

User avatar
eusti
Moderator
Posts: 2702
Joined: 15 Jan 2015

Post 19 Jan 2015

Thank you, MM! :)

Agree about the hit and miss... I can never figure out when it will work and when it won't... :P

D.

User avatar
Olivier
Moderator
Posts: 1248
Joined: 15 Jan 2015
Location: Amsterdam

Post 19 Jan 2015

eusti wrote:Thank you, MM! :)

Agree about the hit and miss... I can never figure out when it will work and when it won't... :P

D.
eusti wrote:
Ah, ok, but doesn't it sometimes do that? Not sure I have completely figured out when... I think it's when the song is actually playing and you are changing the REX loop that is active...

D.
You are correct, thats when it does sync up. So thats how i usually browse for Rex's, i throw in an empty Octorex.
I would like to not have to do that though :)
:reason: V9 | i7 5930 | Motu 828 MK3 | Win 10

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 1 guest