Dr octo rex tempo

Have an urge to learn, or a calling to teach? Want to share some useful Youtube videos? Do it here!
Termigator
Posts: 107
Joined: 04 Sep 2022

Post 10 Oct 2022

hi i’ve made a song at 58 tempo

only it ain’t 58 tempo think it’s more like

116

but i can’t be botherd to change it all now its going good

i wanna sprinkle some dr october loops on it like sugar

but there obvs out of time

can you set the dr octo rex track tempo seperate from
the global tempo ? cheers

User avatar
jam-s
Posts: 2369
Joined: 17 Apr 2015
Location: Aachen, Germany

Post 10 Oct 2022

You could use the copy pattern to track from DrOcto and then stretch it to double its length (using ctrl+drag iirc). Or do the opposite and increase the tempo to 116 and shorten al other clips accordingly.

User avatar
pushedbutton
Posts: 1497
Joined: 16 Jan 2015
Location: Lancashire, UK

Post 10 Oct 2022

You could bounce the clip out to ReCycle, change the tempo in there and import it as a custom rex loop. Hi from 2012 btw.
If you were dead set on using that particular sample over and over in various projects that route actually might make sense.
@pushedbutton on twitter, add me, send me a message, but don't try to sell me stuff cos I'm skint.
Using Reason since version 3 and still never finished a song.

Termigator
Posts: 107
Joined: 04 Sep 2022

Post 10 Oct 2022

cheers guys

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 3 guests