Newbie Question - Midi Lane to Mixer Channel?

Have an urge to learn, or a calling to teach? Want to share some useful Youtube videos? Do it here!
Lafinmusic
Posts: 3
Joined: 02 Feb 2021

Post 04 Feb 2021

Hi I m new to Reason and just wonder if its possbile to route midi lanes to a mixer channel to mix a drumkit for exsample.

JMT
Posts: 7
Joined: 23 Jan 2021

Post 04 Feb 2021

I don't know if this is correct for your particular drum machine/kit of choice, but in Redrum, you do this by flipping the rack around creating the required new mix channels, and patching them in by hand, from the operate outs per drum, you can then get rid of the device output mix channel.
So doable if the machine has separate assignable outs, I think most do.

User avatar
Re8et
Posts: 943
Joined: 14 Nov 2016

Post 04 Feb 2021

Lafinmusic wrote:
04 Feb 2021
Hi I m new to Reason and just wonder if its possbile to route midi lanes to a mixer channel to mix a drumkit for exsample.
Have you tried to import a midi song? Try to just drag a .mid file into the sequencer. If the midi file contain a drumkit it will autogenerate an ID8 (general midi Reason stock device).
Drag and drop Redrum over the ID8. Easier to start with some midi downloaded from the internet. There's a lot you can learn this way.
Good music lad. :thumbup:

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot], FizbanLaPolio and 0 guests