Waves StudioRack now hosts any VST3

Discuss VST stuff here!
MattLeschuck
Posts: 122
Joined: 05 Oct 2018

Post 06 Sep 2022

This is a great upgrade from Waves. The Rack gets third party support. So if you don't have things like Bluecat Patchwork already and want to get VST3 in Reason, here is a free answer. If you are not familiar with StudioRack it also does parallel splits and multiband processing.

https://www.youtube.com/watch?v=FK0HRDOoDC0
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

DaleBrownMusic
Posts: 16
Joined: 27 Jan 2021

Post 06 Sep 2022

You beat me to it! :) I was SUPER happy to see this. It's basically Waves version of a combinator.

User avatar
Loque
Moderator
Posts: 10138
Joined: 28 Dec 2015

Post 06 Sep 2022

Is it stable? My experience with Waves is more like "meehhh"...
Reason12, Win10

User avatar
ProfessaKaos
Posts: 431
Joined: 17 Jan 2015
Location: Melbourne, Australia

Post 06 Sep 2022

Loque wrote:
06 Sep 2022
Is it stable? My experience with Waves is more like "meehhh"...
I crashed it when doing a Parallel Split with 4 parallel channels (containing 6 3rd party plugins) within the split, the 4th channel within the split is what made it crash. Also note the parallel split made Reason's DSP meter spike randomly (when there are plugin within the splits) and the parallel splits use a lot of CPU.
Reason 12 & 11.3 Suite PC- Windows 10, AMD Ryzen 9 5900x, Asus ROG CROSSHAIR Dark Hero VIII, 64GB G.Skill 3600C16 RAM, 980 Pro Samsung M.2, RTX3060.

https://soundcloud.com/juo-jual
https://www.youtube.com/channel/UCwNLcE ... DjhSI16TqQ

Sefus
Posts: 1
Joined: 20 Dec 2021

Post 11 Sep 2022

I didnt even know Bluecat Patchwork did this. Didn't cross my mind.

I think these options that allow you to run vst3 should be mentioned in the FAQ since it seems to be the one thing a lot of people are hung up on about this software.

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 1 guest