Anyone using the Captain epic plugins with succes in Reason (11)?

Discuss VST stuff here!
User avatar
miyaru
Posts: 355
Joined: 28 Oct 2019
Location: Zaanstad, The Netherlands

Post 17 Jul 2022

Anyone using the Captain epic plugins with succes in Reason (11)?

I just missed the sale on the Reason Chord Sequencer. Was looking around for some plugins that could do a trick like that.

I came across the captain epic plugin bundle for € 79,= at this moment.

For what I understand it does not work within Reason, but I could use the Reason Rack in Ableton Live Suite 10 that I own, together with Captain Plugs.

It would be better if it worked in Reason, who chimes in to help me out?

Thanx in advance!
Greetings from Miyaru.
Prodaw i7-7700, 16Gb Ram, Focusrite Scarlett 18i20 3rd gen, ESI M4U eX, Reason Suite 11, Live Suit 10, Push2, Presonus Eris E8 and Monitor Station V2, Lexicon MPX1,
Korg N1, Yamaha RM1x :thumbup:

User avatar
DaveyG
Posts: 1705
Joined: 03 May 2020

Post 17 Jul 2022

I haven't tried them but be aware that they need an internet connection to work (not just a one -off authorisation).

User avatar
miyaru
Posts: 355
Joined: 28 Oct 2019
Location: Zaanstad, The Netherlands

Post 17 Jul 2022

Thanx for that, it is a thing to consider, although I have a decent internet connection at home……
Greetings from Miyaru.
Prodaw i7-7700, 16Gb Ram, Focusrite Scarlett 18i20 3rd gen, ESI M4U eX, Reason Suite 11, Live Suit 10, Push2, Presonus Eris E8 and Monitor Station V2, Lexicon MPX1,
Korg N1, Yamaha RM1x :thumbup:

User avatar
DaveyG
Posts: 1705
Joined: 03 May 2020

Post 17 Jul 2022

miyaru wrote:
17 Jul 2022
Thanx for that, it is a thing to consider, although I have a decent internet connection at home……
Yeah, I hear you. I also have a good connection but I don't want to be at the mercy of that connection or relying on their server being up 100% of the time or, in the extreme case, of their company staying in business! I think the plugins actually do some of the processing in the cloud so it's not just the usual licence check thing.

It's a shame because their plugins would normally be right up my street but those connection requirements turned me off. YMMV

User avatar
miyaru
Posts: 355
Joined: 28 Oct 2019
Location: Zaanstad, The Netherlands

Post 17 Jul 2022

Thanx again, I do not like that either.
Greetings from Miyaru.
Prodaw i7-7700, 16Gb Ram, Focusrite Scarlett 18i20 3rd gen, ESI M4U eX, Reason Suite 11, Live Suit 10, Push2, Presonus Eris E8 and Monitor Station V2, Lexicon MPX1,
Korg N1, Yamaha RM1x :thumbup:

fr33mix
Posts: 2
Joined: 18 Oct 2019

Post 09 Aug 2022

Actually, the Captain modules work within Reason 11 and 12, as they can produce sound on their own. You can set up several models like Chords, Deep, Melody, Beat following the chords defined in the Captain Chords module. If you are happy with the results, you can drag the midi data out of each VST plugin window into a new instrument lane and assign a different instrument to it.

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests