Avenger! Can This Be Done In Reason?

Discuss VST stuff here!
User avatar
BananaSkins
Posts: 281
Joined: 29 Sep 2017

Post 02 Dec 2019

Is it possible to do this in Reason? (Route all 12 drums channels either in midi out or audio out form)


User avatar
EnochLight
Posts: 5904
Joined: 17 Jan 2015
Location: your mom

Post 03 Dec 2019

BananaSkins wrote:
02 Dec 2019
Is it possible to do this in Reason? (Route all 12 drums channels either in midi out or audio out form)

www.youtube.com/watch?v=uxJHDLf4a7Q
As audio out, yes - you just wire each of your drum channels (on Kong, or Redrum, or whatever) into their own mix channel. Select each one as a source, arm them all for recording, hit record on your transport. Fin.
Win 10 | Reason 11 |  Studio One 4.5 | i7 3770k @ 3.5 Ghz | 16 GB RAM | Reactor 1TB SSD | RME Babyface Pro | Nektar Panorama P-4 | Akai MPC Live | Roland System 8 and System 1 | Roland TR-8 with 7x7 Expansion | Roland TB-3 | Roland VT-4 | Roland MX-1

User avatar
Karim
Posts: 839
Joined: 16 Jan 2015
Location: Italy

Post 04 Dec 2019

Well I would say no.
The Vsts in Reason (and including Avenger that I own) do not allow multi out.
but Kong, Redrum and other rack devices with multi outs
BananaSkins wrote:
02 Dec 2019
Is it possible to do this in Reason? (Route all 12 drums channels either in midi out or audio out form)

Karim Le Mec : Dj / Producer / Label Owner ( :reason: Vers 10.2 on  IMac 2016 21")
FOLLOW Karim Le Mec
https://www.karimlemec.it/
https://soundcloud.com/karimlemec
https://www.facebook.com/karimlemec
https://www.mixcloud.com/lemecdj/

User avatar
Loque
Posts: 6282
Joined: 28 Dec 2015

Post 04 Dec 2019

Karim wrote:
04 Dec 2019
Well I would say no.
The Vsts in Reason (and including Avenger that I own) do not allow multi out.
but Kong, Redrum and other rack devices with multi outs
BananaSkins wrote:
02 Dec 2019
Is it possible to do this in Reason? (Route all 12 drums channels either in midi out or audio out form)

Did you tried? A VST can have around 12 audio outputs n Readon or something like this.
:reason: 11, Win10 64Bit.

User avatar
BananaSkins
Posts: 281
Joined: 29 Sep 2017

Post 04 Dec 2019

Its a piece of cake to route all outputs in Nuendo. :thumbs_up:

But not in Reason; :thumbs_down:

Reason on the back Optional Outputs are:

3+4 = Aux1 (for effects)
5+6 = Aux2 (for effects)
7+8 = Aux3 (for effects)
9+10 = Aux4 (for effects)
11+12 = Drums BD
13+14 = Drums Rim
15+16 = Drums SN

User avatar
EnochLight
Posts: 5904
Joined: 17 Jan 2015
Location: your mom

Post 04 Dec 2019

BananaSkins wrote:
04 Dec 2019
Its a piece of cake to route all outputs in Nuendo. :thumbs_up:

But not in Reason; :thumbs_down:

Reason on the back Optional Outputs are:

3+4 = Aux1 (for effects)
5+6 = Aux2 (for effects)
7+8 = Aux3 (for effects)
9+10 = Aux4 (for effects)
11+12 = Drums BD
13+14 = Drums Rim
15+16 = Drums SN
You can't change your Avenger ouputs in Avenger's drum mixer dropdowns?
Win 10 | Reason 11 |  Studio One 4.5 | i7 3770k @ 3.5 Ghz | 16 GB RAM | Reactor 1TB SSD | RME Babyface Pro | Nektar Panorama P-4 | Akai MPC Live | Roland System 8 and System 1 | Roland TR-8 with 7x7 Expansion | Roland TB-3 | Roland VT-4 | Roland MX-1

User avatar
BananaSkins
Posts: 281
Joined: 29 Sep 2017

Post 04 Dec 2019

EnochLight wrote:
04 Dec 2019
BananaSkins wrote:
04 Dec 2019
Its a piece of cake to route all outputs in Nuendo. :thumbs_up:

But not in Reason; :thumbs_down:

Reason on the back Optional Outputs are:

3+4 = Aux1 (for effects)
5+6 = Aux2 (for effects)
7+8 = Aux3 (for effects)
9+10 = Aux4 (for effects)
11+12 = Drums BD
13+14 = Drums Rim
15+16 = Drums SN
You can't change your Avenger ouputs in Avenger's drum mixer dropdowns?
Yes you can but the back does not change meaning you have have 12 drum channels but you can only route out of the back using
11+12 = Drums BD
13+14 = Drums Rim
15+16 = Drums SN
avenger routes.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot], MrFigg, Trendiction [Bot] and 3 guests