Reaktor 32 bit audio rendering/exporting (DAW)?

Discuss VST stuff here!
RobC
Posts: 1079
Joined: 10 Mar 2018

Post 07 Aug 2019

At the moment, I didn't find much info whether I can render audio in Reaktor itself, or whether it's only possible with another DAW.

Now, Reason doesn't support 32 bit exporting, but I do have an Ableton Live Lite, and when I tested it, I saw it supports 32 bit rendering.

32 bit audio needs no dithering, but with lower bit depths, re-sampling/rendering audio material tons of times, does build up quite some unwanted distortion. (This happens when milking out every possibility of digital synthesis.)

So the question is if I need any external DAW; if so, will Ableton Live Lite do the trick?

User avatar
Micha1973
Posts: 319
Joined: 24 Mar 2017
Location: Germany

Post 07 Aug 2019

11.PNG
klick on the button (standalone reaktor with the tape and the record what you like to your hd/ssd
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Music Is My Life
&
Reason 10 sounds better :essentials:

https://www.youtube.com/channel/UCsW3Wr ... gA05XklBng

RobC
Posts: 1079
Joined: 10 Mar 2018

Post 07 Aug 2019

Micha1973 wrote:
07 Aug 2019
11.PNGklick on the button (standalone reaktor with the tape and the record what you like to your hd/ssd
Cool, thanks! So far I only read the manuals once, but probably missed this one (or forgot by now - was back in May).

RobC
Posts: 1079
Joined: 10 Mar 2018

Post 07 Aug 2019

Micha1973 wrote:
07 Aug 2019
11.PNGklick on the button (standalone reaktor with the tape and the record what you like to your hd/ssd
Looks like it goes with 16 bits, and this seems to be sort of a limitation - as a quick googling/forum find suggests. Any ideas if it goes up to the raw/internal 32 bit?

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 2 guests