You Guys Need To Jump On This U-He Deal - 50% OFF DIVA AND REPRO

Discuss VST stuff here!
User avatar
Emian
Posts: 678
Joined: 16 Jan 2015

Post 07 Feb 2019

can some people tell about the CPU usage of these devices and include the system they are using them on. i can't find where to demo these devices so i'll just have to ask here...


"i might be established, but i'll never be establishement "
- Dave Clarke -www.soundcloud.com/emian

User avatar
hurricane
Posts: 791
Joined: 14 Oct 2017

Post 07 Feb 2019

Best to try it for yourself I would say. You can download a demo from here: https://u-he.com/products/repro/ , click on the blue box near the top. Then when you buy it, you can simply copy your serial to the demo and it turns into the real thing. Very easy.

Here's a site with some pics of an article with patches from Yazoo's "Only You"


http://noyzelab.blogspot.com/2014/09/ho ... y-you.html
yaz.png

and a recreation by Luftrum using Repro-1:


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
https://soundcloud.com/hurricane-music
Mac mini (Late 2012) | macOS Mojave | Logic Pro X | Pro Tools | Reason | DX7 | DX7s | TX7 | CZ-1 | Steinberg UR22mkII | Emagic AMT 8 | Mackie SR24x4 | StudioLogic SL 990 PRO

User avatar
diminished
Posts: 949
Joined: 15 Dec 2018

Post 07 Feb 2019

Emian wrote:
07 Feb 2019
can some people tell about the CPU usage of these devices and include the system they are using them on. i can't find where to demo these devices so i'll just have to ask here...
Brutally high CPU usage imho, one eats about half my DSP bar :( (i5-4570S @ 2.9 GHz)

User avatar
angorapostfrosch
Posts: 45
Joined: 08 Feb 2015
Location: Rostock, Germany

Post 07 Feb 2019

https://u-he.com/products/repro/

scroll almost to the bottom

use the download button

works as demo if you do not enter the serial number

//EDIT// someone was faster ;)

//EDIT2// It sounds sooo good but a single instance of repro-5 with polyphony can max out my dsp-bar in reason and audio starts crackling. In ableton live the load is a bit less. The HQ-Button is often too much for my computer. The MCORE-Button reduces the load a fair bit in both DAWs. I am on Reason 10.2 / Windows / i7-5500U @ 2,4 GHz

User avatar
Creativemind
Posts: 2853
Joined: 17 Jan 2015
Location: Stoke-On-Trent, England, UK

Post 07 Feb 2019

Can anybody walk me through how to buy Repro, been going 'round in circles for 20 minutes. Seriously peed off now.
:reason:

Propellerhead Reason 10.4 / Cockus Reaper 5.978 / Cakewalk By Bandlab / Steinberg Cubase LE 5
http://soundcloud.com/creativemind75/iv ... soul-mix-3

User avatar
hurricane
Posts: 791
Joined: 14 Oct 2017

Post 07 Feb 2019

Creativemind wrote:
07 Feb 2019
Can anybody walk me through how to buy Repro, been going 'round in circles for 20 minutes. Seriously peed off now.

https://www.native-instruments.com/en/s ... ing-repro/
https://soundcloud.com/hurricane-music
Mac mini (Late 2012) | macOS Mojave | Logic Pro X | Pro Tools | Reason | DX7 | DX7s | TX7 | CZ-1 | Steinberg UR22mkII | Emagic AMT 8 | Mackie SR24x4 | StudioLogic SL 990 PRO

User avatar
Creativemind
Posts: 2853
Joined: 17 Jan 2015
Location: Stoke-On-Trent, England, UK

Post 07 Feb 2019

hurricane wrote:
07 Feb 2019
Creativemind wrote:
07 Feb 2019
Can anybody walk me through how to buy Repro, been going 'round in circles for 20 minutes. Seriously peed off now.

https://www.native-instruments.com/en/s ... ing-repro/
Been there done that, then what?
No link to purchase or download apart from the link to U-He Collection page with still nothing to click.

I don't know if it's 'cause I'm not logged in (as I haven't logged in) but when I click the little man icon top right it takes me to the screenshot attached. If I click the LOGIN, the page just refreshes.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
:reason:

Propellerhead Reason 10.4 / Cockus Reaper 5.978 / Cakewalk By Bandlab / Steinberg Cubase LE 5
http://soundcloud.com/creativemind75/iv ... soul-mix-3

User avatar
diminished
Posts: 949
Joined: 15 Dec 2018

Post 07 Feb 2019

Do you have Firefox (with NoScript)?
Allow scripts obviously. I also had to scroll down then back up to have the shopping thing appear
Image
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
angorapostfrosch
Posts: 45
Joined: 08 Feb 2015
Location: Rostock, Germany

Post 07 Feb 2019

repro.png
That is how it looks like for me on chrome
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Creativemind
Posts: 2853
Joined: 17 Jan 2015
Location: Stoke-On-Trent, England, UK

Post 07 Feb 2019

diminished wrote:
07 Feb 2019
Do you have Firefox (with NoScript)?
Allow scripts obviously. I also had to scroll down then back up to have the shopping thing appear
Image
Thanks man!

Never thought about it being a browser issue. Tried on Google Chrome and hey presto, we're in business.

I was using Internet Explorer btw.
:reason:

Propellerhead Reason 10.4 / Cockus Reaper 5.978 / Cakewalk By Bandlab / Steinberg Cubase LE 5
http://soundcloud.com/creativemind75/iv ... soul-mix-3

User avatar
Emian
Posts: 678
Joined: 16 Jan 2015

Post 07 Feb 2019

ok i just tried Repro.

Not a chance i'll buy this before the VST-performance update & knowing how it will affect this synth.

Sounds great! but the CPU-usage is ridiculous !


"i might be established, but i'll never be establishement "
- Dave Clarke -www.soundcloud.com/emian

User avatar
hurricane
Posts: 791
Joined: 14 Oct 2017

Post 07 Feb 2019

Just keep in mind that U-He's plugins almost never go on sale. So you can buy it now and keep it in your pocket until the release of 10.3.
https://soundcloud.com/hurricane-music
Mac mini (Late 2012) | macOS Mojave | Logic Pro X | Pro Tools | Reason | DX7 | DX7s | TX7 | CZ-1 | Steinberg UR22mkII | Emagic AMT 8 | Mackie SR24x4 | StudioLogic SL 990 PRO

User avatar
Creativemind
Posts: 2853
Joined: 17 Jan 2015
Location: Stoke-On-Trent, England, UK

Post 07 Feb 2019

Emian wrote:
07 Feb 2019
ok i just tried Repro.

Not a chance i'll buy this before the VST-performance update & knowing how it will affect this synth.

Sounds great! but the CPU-usage is ridiculous !
Would you give me a quick brief of how you check the performance of a VST in Reason
:reason:

Propellerhead Reason 10.4 / Cockus Reaper 5.978 / Cakewalk By Bandlab / Steinberg Cubase LE 5
http://soundcloud.com/creativemind75/iv ... soul-mix-3

User avatar
Creativemind
Posts: 2853
Joined: 17 Jan 2015
Location: Stoke-On-Trent, England, UK

Post 07 Feb 2019

So I've just installed Repro.

Just a quick question, what are the advantages of VST 3? Does it allow the VST's to do more?
:reason:

Propellerhead Reason 10.4 / Cockus Reaper 5.978 / Cakewalk By Bandlab / Steinberg Cubase LE 5
http://soundcloud.com/creativemind75/iv ... soul-mix-3

User avatar
hurricane
Posts: 791
Joined: 14 Oct 2017

Post 07 Feb 2019

On my MAC - a 2012 Mac mini with 16gb of mem and a 2.3 GHz Intel Core i7, Repro-1 uses up one DSP bar no matter what preset I play. Works great inside Reason for ME, where I might use maybe 2-3 instances of this synth.

Repro-5 is understandably a bit more hungry, but I turn off the effects (and those can be globally set to OFF, so that's really handy) and I have the MCORE button engaged, and that saves me one bar. Playing 4-fingered chords across patches, I'm getting a fairly stable 2 bar draw, with the occasional flash into the third.

This is on a SIX year old Mac with basic audio system optimizations. :thumbs_up:
https://soundcloud.com/hurricane-music
Mac mini (Late 2012) | macOS Mojave | Logic Pro X | Pro Tools | Reason | DX7 | DX7s | TX7 | CZ-1 | Steinberg UR22mkII | Emagic AMT 8 | Mackie SR24x4 | StudioLogic SL 990 PRO

User avatar
Creativemind
Posts: 2853
Joined: 17 Jan 2015
Location: Stoke-On-Trent, England, UK

Post 07 Feb 2019

hurricane wrote:
07 Feb 2019
On my MAC - a 2012 Mac mini with 16gb of mem and a 2.3 GHz Intel Core i7, Repro-1 uses up one DSP bar no matter what preset I play. Works great inside Reason for ME, where I might use maybe 2-3 instances of this synth.

Repro-5 is understandably a bit more hungry, but I turn off the effects (and those can be globally set to OFF, so that's really handy) and I have the MCORE button engaged, and that saves me one bar. Playing 4-fingered chords across patches, I'm getting a fairly stable 2 bar draw, with the occasional flash into the third.

This is on a SIX year old Mac with basic audio system optimizations. :thumbs_up:
Thanks for the info.

Yeah I haven't got a decent spec laptop (Intel i5 7200U CPU, 2.5-2.7ghz, 4gb RAM) but on about the 4th preset I tried, the "computer too slow" message came up just playing around, nothing in the sequencer as yet.

Something else happened (it does this on the Korg M1 as well, very annoying) but on Repro-1 and 5, you have to keep closing the VST to use the On-screen Piano Keys. Irritating. I did report the Korg M1 issue to Propellerhead but they never got back to me, just the generic reply e-mail.
:reason:

Propellerhead Reason 10.4 / Cockus Reaper 5.978 / Cakewalk By Bandlab / Steinberg Cubase LE 5
http://soundcloud.com/creativemind75/iv ... soul-mix-3

User avatar
eusti
Posts: 2398
Joined: 15 Jan 2015

Post 07 Feb 2019

hurricane wrote:
07 Feb 2019

This is on a SIX year old Mac with basic audio system optimizations. :thumbs_up:
Could you elaborate on the audio optimizations. On a 2012 Mac as well. MacBookPro 13“.

D.

User avatar
hurricane
Posts: 791
Joined: 14 Oct 2017

Post 07 Feb 2019

I've done various tweaks taken from random articles - but it was more of a "let me try this to see if it makes any difference" type of thing. Some were unnecessary, some didn't make that big a difference - you just have to test things:

http://www.co-bw.com/Audio_OSX_Optimal_Audio.htm

https://www.sweetwater.com/sweetcare/ma ... imization/

http://avid.force.com/pkb/articles/trou ... mize-10-11

https://www.gameaudio101.com/Game-Audio-Laptop.php

https://www.mojo-audio.com/blog/optimiz ... dio-video/
https://soundcloud.com/hurricane-music
Mac mini (Late 2012) | macOS Mojave | Logic Pro X | Pro Tools | Reason | DX7 | DX7s | TX7 | CZ-1 | Steinberg UR22mkII | Emagic AMT 8 | Mackie SR24x4 | StudioLogic SL 990 PRO

User avatar
eusti
Posts: 2398
Joined: 15 Jan 2015

Post 07 Feb 2019

hurricane wrote:
07 Feb 2019
I've done various tweaks taken from random articles - but it was more of a "let me try this to see if it makes any difference" type of thing. Some were unnecessary, some didn't make that big a difference - you just have to test things:

http://www.co-bw.com/Audio_OSX_Optimal_Audio.htm

https://www.sweetwater.com/sweetcare/ma ... imization/

http://avid.force.com/pkb/articles/trou ... mize-10-11

https://www.gameaudio101.com/Game-Audio-Laptop.php

https://www.mojo-audio.com/blog/optimiz ... dio-video/
Cool! Thank you! Out of the top of your head: Do you remember which ones had a big impact for your system?

D.

User avatar
aeox
Posts: 2173
Joined: 23 Feb 2017
Location: Oregon

Post 07 Feb 2019

hurricane wrote:
07 Feb 2019
aeox wrote:
07 Feb 2019
It's cool and all but Vk-2 sounds better
Sure it does.

Now, back to reality.

Repro-5 has about 1000 presets.
Repro-1 - 500
Diva -500

There are more free presets in the patch library: https://u-he.com/PatchLib/
In denial :lol:

Presets are useless to me

User avatar
hurricane
Posts: 791
Joined: 14 Oct 2017

Post 07 Feb 2019

Sure - but I'm not claiming these will fix any issues or speed up your Mac.

I cleared out my login items.
My desktop is empty.
I have a solid color wallpaper.
In System Preferences under Accessibility, I ticked the boxes for Reduce Motion and Reduce Transparency.
My dock has only the apps I use most often.
I disabled the dock animation.
I disabled all the 'eye candy'.
I disabled all notifications.
I deleted every unnecessary language.
I disabled Siri.
I disabled Time Machine.
I disabled Mission Control and Dashboard.
I disabled Firewire Networking.
I disabled Automatic Updates.
In System Preferences/Networking, I only have WiFI and iPhone USB and deleted everything else.

That's what I can remember specifically doing. I also use TinkerTool and use that to change A LOT of things: https://www.bresink.com/osx/TinkerTool.html
https://soundcloud.com/hurricane-music
Mac mini (Late 2012) | macOS Mojave | Logic Pro X | Pro Tools | Reason | DX7 | DX7s | TX7 | CZ-1 | Steinberg UR22mkII | Emagic AMT 8 | Mackie SR24x4 | StudioLogic SL 990 PRO

User avatar
hurricane
Posts: 791
Joined: 14 Oct 2017

Post 07 Feb 2019

aeox wrote:
07 Feb 2019

In denial :lol:

Presets are useless to me
I'm happy you and your dinky RE + initialized preset have lots of fun together. :puf_bigsmile:
https://soundcloud.com/hurricane-music
Mac mini (Late 2012) | macOS Mojave | Logic Pro X | Pro Tools | Reason | DX7 | DX7s | TX7 | CZ-1 | Steinberg UR22mkII | Emagic AMT 8 | Mackie SR24x4 | StudioLogic SL 990 PRO

User avatar
eusti
Posts: 2398
Joined: 15 Jan 2015

Post 07 Feb 2019

hurricane wrote:
07 Feb 2019
Sure - but I'm not claiming these will fix any issues or speed up your Mac.

I cleared out my login items.
My desktop is empty.
I have a solid color wallpaper.
In System Preferences under Accessibility, I ticked the boxes for Reduce Motion and Reduce Transparency.
My dock has only the apps I use most often.
I disabled the dock animation.
I disabled all the 'eye candy'.
I disabled all notifications.
I deleted every unnecessary language.
I disabled Siri.
I disabled Time Machine.
I disabled Mission Control and Dashboard.
I disabled Firewire Networking.
I disabled Automatic Updates.
In System Preferences/Networking, I only have WiFI and iPhone USB and deleted everything else.

That's what I can remember specifically doing. I also use TinkerTool and use that to change A LOT of things: https://www.bresink.com/osx/TinkerTool.html
Thanks for these! I'll try those out... :)

D.

User avatar
Karim
Posts: 817
Joined: 16 Jan 2015
Location: Italy

Post 08 Feb 2019

I pickep them up and I'm really happy!!!

Thanks for the suggestion..

However, in Repro I identified a button in order to save the CPU and many patches I've tried have not caused any crack and pop to my IMac.
:thumbs_up:


hurricane wrote:
04 Feb 2019
$89 for DIVA
$79 for REPRO

This is probably the cheapest you'll be able to buy these.

Plus more deals:

https://www.native-instruments.com/en/s ... ffer-2019/
Karim Le Mec : Dj / Producer / Label Owner ( :reason: Vers 10.2 on  IMac 2016 21")
FOLLOW Karim Le Mec
https://www.karimlemec.it/
https://soundcloud.com/karimlemec
https://www.facebook.com/karimlemec
https://www.mixcloud.com/lemecdj/

User avatar
Emian
Posts: 678
Joined: 16 Jan 2015

Post 08 Feb 2019

Creativemind wrote:
Emian wrote:
07 Feb 2019
ok i just tried Repro.

Not a chance i'll buy this before the VST-performance update & knowing how it will affect this synth.

Sounds great! but the CPU-usage is ridiculous !
Would you give me a quick brief of how you check the performance of a VST in Reason
Well if I add one repro 1 with a psq attached to it, and one repro 5 with a scales and chords on it, play a few keys and instantly get 4DSPbars I know enough.

That is on a i7 4790k running at 4,4 GHz

Verstuurd vanaf mijn FEVER met Tapatalk



"i might be established, but i'll never be establishement "
- Dave Clarke -www.soundcloud.com/emian

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 2 guests