Maschine VST issues

Discuss VST stuff here!
samfreeman
Posts: 5
Joined: 30 May 2017

Post 30 May 2017

So, i've got 9.5 up and running. I'm opening up Maschine as a VST and selected a kit, so all of the sounds are loaded up. The sounds are all audible when I hit the relevant pads on the Maschine hardware but nothing is registering in the sequencer when I hit record in Reason?

What I want is to record drums, bass, etc. from the Maschine VST directly to the Reason sequencer (as midi notes as opposed to audio). Ideally what i'd like to do is use the Reason sequencer to develop and arrange tracks that I've already made in Maschine.

How do I go about doing this?

Thanks,

Sam

User avatar
ejanuska
Posts: 680
Joined: 27 May 2016
Location: USA

Post 30 May 2017

Can't you drag the MIDI from MASCHINE to Reason?

samfreeman
Posts: 5
Joined: 30 May 2017

Post 30 May 2017

Yes I can do that but will it trigger the Maschine sounds if i hit play on the Reason sequencer?

User avatar
QVprod
Moderator
Posts: 2688
Joined: 15 Jan 2015

Post 30 May 2017

There's a machine thread in the (now public) beta forum viewtopic.php?f=47&t=7500995

As well as in the VST forum viewtopic.php?f=48&t=7501366

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests