Audio Driver Stopped Working

This forum is for discussing Reason. Questions, answers, ideas, and opinions... all apply.
BlueEddie
Posts: 21
Joined: 24 Aug 2016

Post 20 Jan 2023

Hi All,

I've got a situation with my Reason set up where pretty regularly I get the message "Your Audio Driver Has Stopped Working" and then I have to go into preferences, select another option and re-select my regular driver to keep going. This is new since I upgraded my system a little while ago. My current set up is:

Reason 12.5 -> Universal Audio Apollo Firewire with TB adaptor card via TB into Mac Studio M1 Ultra

Has anyone had this issue regularly with a similar set up and/or know what might be causing this?

Thanks!

User avatar
Aquila
Posts: 739
Joined: 21 Jan 2015

Post 20 Jan 2023

Most likely caused by a flakey firewire connection. What Thunderbolt adapter are you using? There's a strong possibility that's the culprit.

BlueEddie
Posts: 21
Joined: 24 Aug 2016

Post 21 Jan 2023

Hi! Thanks for the response. It's the FW -> TB adaptor for the UAD Firewire Apollo that slots into the port for this in the back. I think that the only 1 you can use?

https://www.andertons.co.uk/thunderbolt ... 0_EALw_wcB

BlueEddie
Posts: 21
Joined: 24 Aug 2016

Post 21 Jan 2023

Hi! Thanks for the response. It's the FW -> TB adaptor for the UAD Firewire Apollo that slots into the port for this in the back. I think that the only 1 you can use?

https://www.andertons.co.uk/thunderbolt ... 0_EALw_wcB

BlueEddie
Posts: 21
Joined: 24 Aug 2016

Post 21 Jan 2023

Also - if that was the case wouldn't it be causing problems for all audio not just Reason? Everything else works fine. Thanks!

User avatar
stillifegaijin
Posts: 200
Joined: 27 Oct 2020

Post 21 Jan 2023

I assume you've done all of this right? - https://help.uaudio.com/hc/en-us/articl ... ility-Info

I'm not sure if it would not work at all without completing those steps or possibly be very flakey.

BlueEddie
Posts: 21
Joined: 24 Aug 2016

Post 22 Jan 2023

Um - so I dropped the sample rate down and the problem has not happened since I did this.... thanks for all the responses and help

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 1 guest