[SOLVED] Combinator bug?

This forum is for discussing Reason. Questions, answers, ideas, and opinions... all apply.
User avatar
Eprom
Posts: 97
Joined: 24 Sep 2017

Post 21 Jun 2022

I made and saved a Combinator yesterday (Warm Pad) but today it doesn't show up in the browser. It is however in the correct folder.
When I double click it on the desktop, it does shows up in Reason, but then all the other combinators disappear.
And when I drag it to the rack, there is NO designated track in the sequencer and NO mix channel created.

PS. same for the TAL-Chorus-LX.cmb

Desktop folder
Screenshot 2022-06-21 at 18.11.39.png
Reason browser
Screenshot 2022-06-21 at 18.12.00.png
Reason browser after double clicking file (All other .cmb are gone)
Screenshot 2022-06-21 at 18.14.08.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
:reason: Reason user since Ver. 1.01(2001) :reason:
- I read everything, but rarely post on forums -

[Mac Mini M1/Macbook Pro M1/MacOS 12.4 - Reason 12]

User avatar
Exowildebeest
Posts: 1548
Joined: 16 Jan 2015

Post 21 Jun 2022

Maybe you accidentally saved it as an FX Combi?

User avatar
Eprom
Posts: 97
Joined: 24 Sep 2017

Post 21 Jun 2022

Exowildebeest wrote:
21 Jun 2022
Maybe you accidentally saved it as an FX Combi?
Recreated the patch again, saved it with the only option I have [Reason Combinator Patch File] and the same thing happens. It pops up in my Combinator folder, but when I drag it to the rack No track is created an NO mix channel, even though I made sure just now that it worked.
Also AFTER dragging it to the rack, EVERY OTHER CMB disappears from the browser.

What am I doing wrong?

Been using Reason since version 1 and never seen this before until yesterday (V. 12.2.6.d43)
:reason: Reason user since Ver. 1.01(2001) :reason:
- I read everything, but rarely post on forums -

[Mac Mini M1/Macbook Pro M1/MacOS 12.4 - Reason 12]

DJMaytag
Posts: 539
Joined: 17 Jun 2015
Location: Madison, WI

Post 22 Jun 2022

I noticed something like that recently too, and will submit a big report to the beta team to get confirmation if that’s an “issue” or not. It does seem like there might need to be a distinction between types of Combis.

User avatar
Eprom
Posts: 97
Joined: 24 Sep 2017

Post 25 Jun 2022

DJMaytag wrote:
22 Jun 2022
I noticed something like that recently too, and will submit a big report to the beta team to get confirmation if that’s an “issue” or not. It does seem like there might need to be a distinction between types of Combis.
After 4 days of testing, I still can't get behind the problem.
:reason: Reason user since Ver. 1.01(2001) :reason:
- I read everything, but rarely post on forums -

[Mac Mini M1/Macbook Pro M1/MacOS 12.4 - Reason 12]

User avatar
Loque
Moderator
Posts: 10011
Joined: 28 Dec 2015

Post 25 Jun 2022

If you provide the patch, i will have a look. You can also PM me the patch if you do not want to publish it.
Reason12, Win10

User avatar
challism
Moderator
Posts: 3840
Joined: 17 Jan 2015
Location: Fanboy Shill

Post 25 Jun 2022

Possibly even a browser bug.
Players are to MIDI what synthesizers are to waveforms.
Image
ReasonTalk Rules and Guidelines

User avatar
Eprom
Posts: 97
Joined: 24 Sep 2017

Post 26 Jun 2022

Loque wrote:
25 Jun 2022
If you provide the patch, i will have a look. You can also PM me the patch if you do not want to publish it.
I will, as soon as I get home. Thanks.
:reason: Reason user since Ver. 1.01(2001) :reason:
- I read everything, but rarely post on forums -

[Mac Mini M1/Macbook Pro M1/MacOS 12.4 - Reason 12]

User avatar
Loque
Moderator
Posts: 10011
Joined: 28 Dec 2015

Post 26 Jun 2022

Eprom wrote:
26 Jun 2022
Loque wrote:
25 Jun 2022
If you provide the patch, i will have a look. You can also PM me the patch if you do not want to publish it.
I will, as soon as I get home. Thanks.
You are welcome. Turned out, that you kind of created a FX, but without a FX routing. you connected the COmbinaotr Input to the internal Mixer input - probably a routing that should be forbidden. By removing this connection everything worked fine.
Reason12, Win10

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot], moofi and 3 guests