Mimic: New Creative Sampler

This forum is for discussing Reason. Questions, answers, ideas, and opinions... all apply.
User avatar
aeox
Posts: 3085
Joined: 23 Feb 2017
Location: marsoo

Post 15 Oct 2021

mimidancer wrote:
15 Oct 2021
aeox wrote:
15 Oct 2021


That's what I mean, you can do it but it's not how most people want it to be. I'd imagine a lot of folks want that functionality without a cmb patch but I'm not complaining. Works great.

Plus I really think the main focus of the device is sound mangling with pitch and different stretch modes, but maybe that's just what I've found enjoyable and what feels natural from it
The use of combinators is an essential part of the reason. They allow you to set things up the way you want to use them. Remember, you only have to set it up once. Then save it for future use. Reason is a modular experience. Complaining about a combinator would be like not wanting to use a case to house your eurorack setup. That is why they put so much into upgrading the combinator in Reason 12. Embrace it, then make Reason your own. You don't want to become another Abelton clone. Clones are better than droids, but a Jedi is way cooler than both. Be a Jedi, make your beats with your combinator optimized for what you want Reason to be. The options are endless and fun. Be well.
You're preaching to the choir my friend :)

User avatar
miscend
Posts: 1906
Joined: 09 Feb 2015

Post 16 Oct 2021

GRIFTY wrote:
06 Oct 2021
I understand a lot of you make like techno & stuff, but mimic is a godsend for sample choppers in reason. Just try to chop a soul sample up & making a proto-Kanye West-style beat with it. It's sooooo much easier than with, say, NNXT. I used to use Kong as my main sample player, chopping out slices by hand from the main sequencer, bouncing to samples, then dragging to a pad. This device fully automates that workflow
Have you tried Serato sample for sample chopping?

User avatar
miscend
Posts: 1906
Joined: 09 Feb 2015

Post 16 Oct 2021

Santy Beats wrote:
07 Oct 2021
My question is if there is any way for the Mimic to trigger each chop of each pad and hold it without having to hold down the pad, because when we release the pad the playback of the chop stops.
I know that putting the sustain pedal on the playback continues, but I would like to know if there is any way to do it without the pedal
Thanks.
Have you tried setting the release to max on the amp envelope?

Goriila Texas
Posts: 733
Joined: 31 Aug 2015
Location: Houston TX

Post 23 Oct 2021

It's crazy I can't load Rex files into Mimic by the company who created Rex files but can load Rex samples in Kontakt lol.

User avatar
Greg Savage
Posts: 65
Joined: 02 Oct 2021

Post 23 Oct 2021

Goriila Texas wrote:
23 Oct 2021
It's crazy I can't load Rex files into Mimic by the company who created Rex files but can load Rex samples in Kontakt lol.
Hopefully, this is something they change in the future. I really wish they'd make Recycle a plugin.
Music Composer/Sound Designer
Credits | Music Licensing |

Goriila Texas
Posts: 733
Joined: 31 Aug 2015
Location: Houston TX

Post 23 Oct 2021

I don't think that'll ever happen.

Greg Savage wrote:
23 Oct 2021
Goriila Texas wrote:
23 Oct 2021
It's crazy I can't load Rex files into Mimic by the company who created Rex files but can load Rex samples in Kontakt lol.
Hopefully, this is something they change in the future. I really wish they'd make Recycle a plugin.

User avatar
avasopht
Posts: 2865
Joined: 16 Jan 2015

Post 24 Oct 2021

Goriila Texas wrote:
23 Oct 2021
It's crazy I can't load Rex files into Mimic by the company who created Rex files but can load Rex samples in Kontakt lol.
Last I heard, they're adding REX support to the RE SDK in R12. That's all it's waiting on.
---

Goriila Texas
Posts: 733
Joined: 31 Aug 2015
Location: Houston TX

Post 24 Oct 2021

Can't wait!

Side note, I didn't know you were a woman this whole time until I seen you post girl avatar lol.


avasopht wrote:
24 Oct 2021
Goriila Texas wrote:
23 Oct 2021
It's crazy I can't load Rex files into Mimic by the company who created Rex files but can load Rex samples in Kontakt lol.
Last I heard, they're adding REX support to the RE SDK in R12. That's all it's waiting on.

User avatar
Greg Savage
Posts: 65
Joined: 02 Oct 2021

Post 25 Oct 2021

And it saddens me to the core :cry:
Goriila Texas wrote:
23 Oct 2021
I don't think that'll ever happen.

Greg Savage wrote:
23 Oct 2021


Hopefully, this is something they change in the future. I really wish they'd make Recycle a plugin.
Music Composer/Sound Designer
Credits | Music Licensing |

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot], moneykube and 5 guests