Volume Levels are adjusting on their own

This forum is for discussing Reason. Questions, answers, ideas, and opinions... all apply.
LeftyRight
Posts: 5
Joined: 31 May 2021

Post 04 Jun 2021

I can't believe what I'm seeing, the stupid recording volume for the input track is adjusting it's self and I need it to STOP. Anyone cross paths w/ that BS?

PhillipOrdonez
Posts: 2084
Joined: 20 Oct 2017
Location: Norway

Post 04 Jun 2021

That would be remarkable. What's on your signal path and how can you see it adjusting itself?

User avatar
guitfnky
Posts: 3465
Joined: 19 Jan 2015

Post 04 Jun 2021

I had something like this happen to me. faders and other controls would randomly set to strange values. for me it was a hardware issue (caused by a bad graphics card, oddly enough).

cymek74
Posts: 43
Joined: 06 Nov 2018

Post 05 Jun 2021

Try unplugging any midi controllers you have, I had a similar thing happen and it turned out to be a problem with my Akai MPD218. I had to do a bit of trial and error tightening and loosening the screws that hold it together, if it was really tight or too loose I would get a similar problem intermittently.
Reason 11, Renoise 3.3, Studio One 5, Win 10 :recycle: :reason: :re:

LeftyRight
Posts: 5
Joined: 31 May 2021

Post 09 Jun 2021

I just got a Scarlett Solo to connect up to the computer / recognized by the software and everything works excellent but I can watch the volume slider on my track that I'm working, take control of my volume and start to throttle me down like a Fn ghost, So I put the ol mousy pointer on the slider and move it up higher and it seems to stop. WTF .... lol what a spook fest

nebraskafire
Posts: 16
Joined: 10 Mar 2021

Post 10 Jun 2021

maybe you recorded some automation on the track?

User avatar
Creativemind
Posts: 4034
Joined: 17 Jan 2015
Location: Stoke-On-Trent, England, UK

Post 10 Jun 2021

guitfnky wrote:
04 Jun 2021
I had something like this happen to me. faders and other controls would randomly set to strange values. for me it was a hardware issue (caused by a bad graphics card, oddly enough).
I had a similar thing ages ago too, turned out to be my midi controller.

OP - try disconnecting your midi controller see if solves the issue.
:reason:

Propellerhead Reason 11.3 / Cockos Reaper 6.29 / Cakewalk By Bandlab / Orion 8.6
http://soundcloud.com/creativemind75/iv ... soul-mix-3

User avatar
challism
Moderator
Posts: 2703
Joined: 17 Jan 2015

Post 10 Jun 2021

nebraskafire wrote:
10 Jun 2021
maybe you recorded some automation on the track?
This should be easy to rule out if there is an automation track in the sequencer or if the volume faders have that neon green outline.

I would echo what has been suggested by others, try disconnecting any MIDI/USB devices and start troubleshooting your computer hardware.

Also make sure you don't have a tremolo running. ;)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Players are to MIDI what synthesizers are to waveforms.

ReasonTalk Rules and Guidelines

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 2 guests