Reason 11.3.9 Release Notes

This forum is for discussing Reason. Questions, answers, ideas, and opinions... all apply.
User avatar
Billy+
Posts: 2396
Joined: 09 Dec 2016

Post 10 Mar 2021

jam-s wrote:
10 Mar 2021
Full VST2+3 support would also be a good minor update. 11.4 maybe?
:thumbup:
VST 2.4 MIDI It's definitely on the list of todos
Current POLL go vote now

ˁ˚ᴥ˚ˀ Time for a good long sleep ˁ˚ᴥ˚ˀ

User avatar
guitfnky
Posts: 3640
Joined: 19 Jan 2015

Post 10 Mar 2021

EnochLight wrote:
10 Mar 2021
diminished wrote:
10 Mar 2021


that's a change from the old behavior due to the bug I reported.
when I now doubleclick on a note in the piano roll visualization and try to move the notes with ctrl+arrow, it moves the whole clip... I guess that new feature is their workaround.
Fair enough, but the point is: the core DAW functions certainly aren't being ignored. :thumbup:
I mean, of course it’s welcome, but to suggest they’re “not ignoring” core functionality writ large because they had to do something to fix a bug is kind of laughable.

I do think they are likely to address some (hopefully lots) of the deficiencies with the core program, but man, this ain’t that.

User avatar
antic604
Posts: 735
Joined: 02 Apr 2020

Post 10 Mar 2021

EnochLight wrote:
10 Mar 2021
Feature: Shift+doubleclick on note in Edit mode selects that note + all following notes until end of clip
I mean... we got a standalone Reason DAW sequencer improvement even! :thumbup: :clap:
Well then, I take it all back!

Seeing the magnitude of this new feature, I'm pretty sure they must've hired a dedicated dev team & an external consultant to oversee and manage the research, concept, development, testing & deployment! :o
Music tech enthusiast.
DAW, VST & hardware hoarder.
My "music": https://soundcloud.com/antic604

User avatar
EnochLight
Moderator
Posts: 7044
Joined: 17 Jan 2015

Post 10 Mar 2021

guitfnky wrote:
10 Mar 2021
I mean, of course it’s welcome, but to suggest they’re “not ignoring” core functionality writ large because they had to do something to fix a bug is kind of laughable.

I do think they are likely to address some (hopefully lots) of the deficiencies with the core program, but man, this ain’t that.
Let's revisit this conversation when 12 drops. ;)

Also, I was actually being a bit tongue-in-cheek with the DAW feature comment earlier. In a laundry list of bug fixes, it was funny to see it listed as a feature.
antic604 wrote:
10 Mar 2021
Seeing the magnitude of this new feature, I'm pretty sure they must've hired a dedicated dev team & an external consultant to oversee and manage the research, concept, development, testing & deployment! :o
Indeed - I'm sure they subcontracted Cockos, Inc over the weekend! :lol:
Win 10 | Reason 12 |  Studio 1 4.6 | i7 3770k @ 3.5 Ghz | 16 GB RAM | Reactor 1TB SSD | RME Babyface Pro | Panorama P-4 | Akai MPC Live 2 & Akai Force | Roland System 8, TR-8 7x7 Expansion, MX1, JX8P, TB3 | Dreadbox Typhon | Korg Minilogue XD

User avatar
Billy+
Posts: 2396
Joined: 09 Dec 2016

Post 10 Mar 2021

EnochLight wrote:
10 Mar 2021
guitfnky wrote:
10 Mar 2021
I mean, of course it’s welcome, but to suggest they’re “not ignoring” core functionality writ large because they had to do something to fix a bug is kind of laughable.

I do think they are likely to address some (hopefully lots) of the deficiencies with the core program, but man, this ain’t that.
Let's revisit this conversation when 12 drops. ;)

Also, I was actually being a bit tongue-in-cheek with the DAW feature comment earlier. In a laundry list of bug fixes, it was funny to see it listed as a feature.
Don't forget the performance enhancement as well ;)

Improved performance for Rack Extension panels and glass/dirt overlay graphic
VST 2.4 MIDI It's definitely on the list of todos
Current POLL go vote now

ˁ˚ᴥ˚ˀ Time for a good long sleep ˁ˚ᴥ˚ˀ

User avatar
EnochLight
Moderator
Posts: 7044
Joined: 17 Jan 2015

Post 10 Mar 2021

Billy+ wrote:
10 Mar 2021
Don't forget the performance enhancement as well ;)
It now has Creatine 2.0 support!
Win 10 | Reason 12 |  Studio 1 4.6 | i7 3770k @ 3.5 Ghz | 16 GB RAM | Reactor 1TB SSD | RME Babyface Pro | Panorama P-4 | Akai MPC Live 2 & Akai Force | Roland System 8, TR-8 7x7 Expansion, MX1, JX8P, TB3 | Dreadbox Typhon | Korg Minilogue XD

User avatar
Billy+
Posts: 2396
Joined: 09 Dec 2016

Post 10 Mar 2021

EnochLight wrote:
10 Mar 2021
Billy+ wrote:
10 Mar 2021
Don't forget the performance enhancement as well ;)
It now has Creatine 2.0 support!
Im sure you meant cretin 1.01 support ;)
VST 2.4 MIDI It's definitely on the list of todos
Current POLL go vote now

ˁ˚ᴥ˚ˀ Time for a good long sleep ˁ˚ᴥ˚ˀ

User avatar
EnochLight
Moderator
Posts: 7044
Joined: 17 Jan 2015

Post 10 Mar 2021

Billy+ wrote:
10 Mar 2021
Im sure you meant cretin 1.01 support ;)
Pretty sure it's always had that. ;)
Win 10 | Reason 12 |  Studio 1 4.6 | i7 3770k @ 3.5 Ghz | 16 GB RAM | Reactor 1TB SSD | RME Babyface Pro | Panorama P-4 | Akai MPC Live 2 & Akai Force | Roland System 8, TR-8 7x7 Expansion, MX1, JX8P, TB3 | Dreadbox Typhon | Korg Minilogue XD

User avatar
Billy+
Posts: 2396
Joined: 09 Dec 2016

Post 10 Mar 2021

:clap:
VST 2.4 MIDI It's definitely on the list of todos
Current POLL go vote now

ˁ˚ᴥ˚ˀ Time for a good long sleep ˁ˚ᴥ˚ˀ

User avatar
BRIGGS
Posts: 1555
Joined: 25 Sep 2015
Location: Orange County California

Post 10 Mar 2021

Image
R11 Suite, R12 Beta

My music made in Reason : https://audius.co/jeff40529158

User avatar
Hashmoder
Posts: 4
Joined: 10 Mar 2021
Location: West Vancouver, BC

Post 10 Mar 2021

I am sorry to say...the memory leak issue is NOT fixed.

I've tested R11.x before the new update, and the memory kept increasing higher and higher even though I've deleted the sample-based RE's.

I've installed this latest new update, delated cache in the TEMP folder, restarted the computer, and then gave Reason another same kind of test. With the Activity Monitor's memory on display, unfortunately it is still the same memory leak issue. How disappointing.

I have a very powerful computer. Right from the start of a new session, Reason's GUI is sluggish. And with this memory leak issue, and as the session gets intense, Reason slows down to a grounding halt. The graphics won't even move.

My system's info:
iMac Pro (2017)
2.3 GHz 18-Core Intel Xeon W
256 GB 2666 MHz DDR4
adeon Pro Vega 64X 16 G
.
____________________
https://SoundCloud.com/Hashmoder
:reason: :re: :refill: :thumbup:

User avatar
Melody303
Posts: 355
Joined: 18 Mar 2015

Post 10 Mar 2021

Way to dash the hopes and dreams of all who wanted the previous thread to reach 100 pages. :P
I write acid music in Reason and perform live on a bunch of machines without computers.
Feel free to listen here: melodyklein.bandcamp.com/

User avatar
Billy+
Posts: 2396
Joined: 09 Dec 2016

Post 10 Mar 2021

Melody303 wrote:
10 Mar 2021
Way to dash the hopes and dreams of all who wanted the previous thread to reach 100 pages. :P
Yeah it's not like my post wasn't on topic......
VST 2.4 MIDI It's definitely on the list of todos
Current POLL go vote now

ˁ˚ᴥ˚ˀ Time for a good long sleep ˁ˚ᴥ˚ˀ

User avatar
Billy+
Posts: 2396
Joined: 09 Dec 2016

Post 10 Mar 2021

So with the next major upgrade only months away is this the final minor update V11 is getting?
VST 2.4 MIDI It's definitely on the list of todos
Current POLL go vote now

ˁ˚ᴥ˚ˀ Time for a good long sleep ˁ˚ᴥ˚ˀ

User avatar
orthodox
RE Developer
Posts: 1659
Joined: 22 Jan 2015

Post 10 Mar 2021

Melody303 wrote:
10 Mar 2021
Way to dash the hopes and dreams of all who wanted the previous thread to reach 100 pages. :P
I find it the best outcome. Dreams must be shattered.

"Blessed is he who seizes your infants and dashes them against the rocks." (Psalm 137:9)
Active Reason+ subscriber with the attested early R12 access
Reason 11 Suite gathering dust on the shelf

User avatar
bxbrkrz
Posts: 2518
Joined: 17 Jan 2015

Post 10 Mar 2021

Image

So close to 100 pages :D
757365206c6f67696320746f207365656b20616e73776572732075736520726561736f6e20746f2066696e6420776973646f6d

User avatar
diminished
Posts: 1860
Joined: 15 Dec 2018

Post 10 Mar 2021

EnochLight wrote:
10 Mar 2021
diminished wrote:
10 Mar 2021


that's a change from the old behavior due to the bug I reported.
when I now doubleclick on a note in the piano roll visualization and try to move the notes with ctrl+arrow, it moves the whole clip... I guess that new feature is their workaround.
Fair enough, but the point is: the core DAW functions certainly aren't being ignored. :thumbup:
please don't confuse bug fixes with features! that's not what people mean when they speak about core features or functions.. R11 broke something that worked in R10 - months later, they offer a workaround for something that once was working and now isn't anymore.
:reason: Most recent track: resentment (synthwave) || Others: on my YouTube channel •ᴗ•

User avatar
diminished
Posts: 1860
Joined: 15 Dec 2018

Post 10 Mar 2021

for the record, yeah, I'm glad they fixed these bugs. bug fixing isn't "improving the software", it's fixing oversights and errors on their end to get the product into the state it was supposed to be a while ago.
:reason: Most recent track: resentment (synthwave) || Others: on my YouTube channel •ᴗ•

wistful7
Posts: 2
Joined: 10 Mar 2021

Post 10 Mar 2021

ASIO4ALL, which never worked with this mixer for me, now does. So, something has happened under the bonnet, probably an artefact of a bug fix.

At least I can use the thing now. Was getting a bit angsty for an hour or so.


wistful7 wrote:
10 Mar 2021
Just did the update and my Zedi10FX mixer ASIO driver won't play recorded audio. This is the sucker: https://www.allen-heath.com/ahproducts/zedi-10fx/

Can select a DX output to playback to one of the outputs. But when I try the Zedi10 ASIO driver it won't play audio.

But it will record.

Rebooting did nothing.

Suggestions welcome.

User avatar
GRB
Posts: 77
Joined: 07 May 2018

Post 10 Mar 2021

EnochLight wrote:
10 Mar 2021
Feature: Shift+doubleclick on note in Edit mode selects that note + all following notes until end of clip
I mean... we got a standalone Reason DAW sequencer improvement even! :thumbup: :clap:
This is great, I was used to lasso all the notes instead. Its useful for transposing selected notes.
R11.3.9d22 Suite - Win10/64bit ASUS UX560ux (i7 - 24Gb (Real RAM) - SSD) - Scarlett 2i4 - Nektar Impact LX61+ - JBL 305 MKII

User avatar
motuscott
Posts: 2407
Joined: 16 Jan 2015
Location: the New York

Post 10 Mar 2021

Usually I wait a few years to update. What say ye?
The Now Sound of MIDI Thru 🧂

User avatar
joeyluck
Moderator
Posts: 8614
Joined: 15 Jan 2015

Post 10 Mar 2021

Hashmoder wrote:
10 Mar 2021
I am sorry to say...the memory leak issue is NOT fixed.

I've tested R11.x before the new update, and the memory kept increasing higher and higher even though I've deleted the sample-based RE's.

I've installed this latest new update, delated cache in the TEMP folder, restarted the computer, and then gave Reason another same kind of test. With the Activity Monitor's memory on display, unfortunately it is still the same memory leak issue. How disappointing.

I have a very powerful computer. Right from the start of a new session, Reason's GUI is sluggish. And with this memory leak issue, and as the session gets intense, Reason slows down to a grounding halt. The graphics won't even move.

My system's info:
iMac Pro (2017)
2.3 GHz 18-Core Intel Xeon W
256 GB 2666 MHz DDR4
adeon Pro Vega 64X 16 G
Are you sure you have tested it fully? I am not having the issue here. Can you explain more of what you are encountering? Are you doing more than just deleting a single device?

So the memory still stores a recently deleted device, in case of an undo. If you delete a device and then create another, you should see the change.

jaeproduced
Posts: 82
Joined: 29 Apr 2020

Post 11 Mar 2021

I've download the update 3 times and Reason 11.3.8 keeps opening up running Reason 11.3..8d11...

jaeproduced
Posts: 82
Joined: 29 Apr 2020

Post 11 Mar 2021

jaeproduced wrote:
11 Mar 2021
I've download the update 3 times and Reason 11.3.8 keeps opening up running Reason 11.3..8d11...
I've restarted my computer 3times also...

User avatar
joeyluck
Moderator
Posts: 8614
Joined: 15 Jan 2015

Post 11 Mar 2021

jaeproduced wrote:
11 Mar 2021
jaeproduced wrote:
11 Mar 2021
I've download the update 3 times and Reason 11.3.8 keeps opening up running Reason 11.3..8d11...
I've restarted my computer 3times also...
Is this via the auto-update feature inside Reason and after choosing to "restart and install"?

If you continue to have trouble, you can try downloading the update from the website: https://www.reasonstudios.com/en/reason/updates

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 3 guests