Reason File Locations: a handy reference

This forum is for discussing Reason. Questions, answers, ideas, and opinions... all apply.
pjelli
Posts: 4
Joined: 06 Sep 2021

Post 05 Jun 2022

This thread massively helped me fix Reason 12 not running and just stopping at the login prompt with no indication what is going on. VST Rack just loaded an empty generic parameter list. No errors anywhere.

c:/user/music/Propellerhead Content/optional devices, optional refills missing will bring Reason to a screeching halt. I put in a support request for help but ended up just suggesting to at least have an option to ignore, relocate or just something besides closing with no errors if it can't find those refills.

Also, why put those refills in the Music folder?? Such a strange place.

User avatar
Carly(Poohbear)
Posts: 2794
Joined: 25 Jan 2015
Location: UK

Post 07 Jun 2022

pjelli wrote:
05 Jun 2022
This thread massively helped me fix Reason 12 not running and just stopping at the login prompt with no indication what is going on. VST Rack just loaded an empty generic parameter list. No errors anywhere.

c:/user/music/Propellerhead Content/optional devices, optional refills missing will bring Reason to a screeching halt. I put in a support request for help but ended up just suggesting to at least have an option to ignore, relocate or just something besides closing with no errors if it can't find those refills.

Also, why put those refills in the Music folder?? Such a strange place.
I moved my refills straight away to my normal refill directory, never had any issues except that it shows under optional install window as not installed which is not a problem for me.

pepe444
Posts: 75
Joined: 29 Jul 2020

Post 08 Jun 2022

I was in a middle of a nice thing and then....reason just closed...
Is there a way i can recover that "temporary file" from somewhere ?

User avatar
MrFigg
Posts: 8006
Joined: 20 Apr 2018

Post 08 Jun 2022

pepe444 wrote:
08 Jun 2022
I was in a middle of a nice thing and then....reason just closed...
Is there a way i can recover that "temporary file" from somewhere ?
Did try just opening Reason again?
丰2ॐ

pepe444
Posts: 75
Joined: 29 Jul 2020

Post 08 Jun 2022

Yes, no success :(

User avatar
sequence
Posts: 39
Joined: 20 Jan 2015

Post 14 Jun 2022

Just wanted to add this location since I was trying to do something and it didn't work because it seems Reason Suite 11 grab them from here instead:

C:\Program Files\Propellerhead\Reason Suite 11\Remote\DefaultMaps\
EnochLight wrote:
24 Oct 2019
DISCLAIMER: this reference assumes you have accepted the default installation paths when installing Reason on your computer.




Remote
  • macOS: /Library/Application Support/Propellerhead Software/Remote
  • Windows: %ProgramData%\Propellerhead Software\Remote

User avatar
EnochLight
Moderator
Posts: 7776
Joined: 17 Jan 2015
Location: Useless Moderator

Post 14 Jun 2022

sequence wrote:
14 Jun 2022
Just wanted to add this location since I was trying to do something and it didn't work because it seems Reason Suite 11 grab them from here instead:
Thanks - updated the OP with that info. Cheers!
Win 10 | Ableton Live 11 Suite |  Reason 12 | i7 3770k @ 3.5 Ghz | 16 GB RAM | RME Babyface Pro | Akai MPC Live 2 & Akai Force | Roland System 8, MX1, TB3 | Dreadbox Typhon | Korg Minilogue XD

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 6 guests