Issues updating/downloading REs

This forum is for discussing Propellerhead's music software. Questions, answers, ideas, and opinions... all apply.
User avatar
challism
Posts: 1523
Joined: 17 Jan 2015

Post 07 Oct 2019

I'm curious if anybody else is having this problem? I keep getting this error message when I try to update my REs. It's been happening for days now. My Internet connection is fine, and I have plenty of disk space. I'm wondering if it's an issue with the new Reason Studios servers.
RE.PNG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Loque
Posts: 5953
Joined: 28 Dec 2015

Post 08 Oct 2019

Yea, i had problems too with syncing licenses. The server was probably not responsive enough. A retry helped.
:reason: 11, Win10 64Bit.

VIVIsect
Posts: 33
Joined: 28 May 2017

Post 08 Oct 2019

When I upgraded to Suite, it took me days to download the Reason Electric Bass RE because the download would constantly hang and never resume, or just fail. And of course you can't restart downloads from the Authorizer without starting over from the beginning. It's absurd. A few days ago I tried to demo another RE and it was the same thing, with download hanging/failing. And the demo was only a few MB. Definitely something going on with their servers.

User avatar
challism
Posts: 1523
Joined: 17 Jan 2015

Post 09 Oct 2019

This has been going on for many days now (dare I say weeks?). No luck updating my RE licenses, therefore I'm not able to use products I own. That really pisses me off. I haven't been able to use my dongle. For some reason, it isn't working. I emailed support and they gave me some advice that didn't work. I let them know it didn't work and I haven't heard anything from them for weeks on that issue. I guess they are considering the ticket closed.

I can't sync all thru the RS website products page. And I can't update via Reason startup options. I am getting this error notice. Obviously, it isn't my Internet/network. I'm able to access the rest of the web without issue.

RE.PNG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
MrFigg
Posts: 2749
Joined: 20 Apr 2018

Post 09 Oct 2019

Reinstalled authorizer? Logged out and logged in again? I’m guessing yes to both those.

User avatar
Loque
Posts: 5953
Joined: 28 Dec 2015

Post 09 Oct 2019

This is exactly the error i had a few times too... Maybe try it at an unusual time, like 10am or 2am.
:reason: 11, Win10 64Bit.

User avatar
challism
Posts: 1523
Joined: 17 Jan 2015

Post 09 Oct 2019

Yeah, uninstalling reinstalling Authorizer/code meter was one of Prop CS's suggestions for fixing my dongle issue. But I had already done that and it still isnt working. And I can't update licenses, either. This isn't good. And it makes me wonder what might happen in the future if Reason Studios closes down someday. We might just lose everything. :(

User avatar
MrFigg
Posts: 2749
Joined: 20 Apr 2018

Post 09 Oct 2019

challism wrote:
09 Oct 2019
Yeah, uninstalling reinstalling Authorizer/code meter was one of Prop CS's suggestions for fixing my dongle issue. But I had already done that and it still isnt working. And I can't update licenses, either. This isn't good. And it makes me wonder what might happen in the future if Reason Studios closes down someday. We might just lose everything. :(
I know. I've been thinking about that for a long time too. I wrote to them a while back and asked about just backing up my RE folder seeing as I already had all the licenses on my Ignition Key. Apparently you need to log in to authorize your licenses before they'll work. Hmmm

User avatar
Loque
Posts: 5953
Joined: 28 Dec 2015

Post 09 Oct 2019

challism wrote:
09 Oct 2019
Yeah, uninstalling reinstalling Authorizer/code meter was one of Prop CS's suggestions for fixing my dongle issue. But I had already done that and it still isnt working. And I can't update licenses, either. This isn't good. And it makes me wonder what might happen in the future if Reason Studios closes down someday. We might just lose everything. :(
I am quite relaxed here. I expect they will make it free or provide some kind of local license in that case.

Hopefully its not like Adobe, where you are screwed if the USA does not like Sweden anymore.
:reason: 11, Win10 64Bit.

User avatar
Re8et
Posts: 690
Joined: 14 Nov 2016

Post 09 Oct 2019

Question, are you all on 10+???
I fear Catalina might be behind this somehow...

I'm still on 10 and had no problem updating Re's right now
(I do not have electric bass re)

User avatar
challism
Posts: 1523
Joined: 17 Jan 2015

Post 09 Oct 2019

I guess I can say that I WAS a happy Reason user until v11 came out and Props changed name and server (I'm guessing this is an issue with the new website/server). Now I can't use it anymore.... damn. I can only open Reason in demo mode.

I just checked the dates and this started on Sept 13th for me. So that's almost a month now. I just reinstalled code meter and authorizer and it's still not working. And this isn't just one computer. I have 3 computers and they are all having the same issue, regardless of the time of day.
Capture.PNG
Re8et wrote:
09 Oct 2019
Question, are you all on 10+???
I fear Catalina might be behind this somehow...

I'm still on 10 and had no problem updating Re's right now
(I do not have electric bass re)
I'm using Reason 10, Windows 7
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

WongoTheSane
Moderator
Posts: 1762
Joined: 14 Sep 2015
Location: Paris, France

Post 09 Oct 2019

Try doing a traceroute to 31.24.67.88, which is where Authorizer gets his licence from. At least it'll tell you where exactly the problem is. In case you don't know how to proceed, here's how:

- Click on the windows menu
- Type "cmd" and select the "command prompt" application
- A black widow appears. Wait... I mean window. Black window.
- Type "tracert 31.24.67.88" and Enter.

It takes a few seconds and will show you the itinerary taken by the packets to reach their destination. It looks like this:

4 7 ms 6 ms 6 ms corbeil-6k-1-v800.intf.routers.proxad.net [212.27.51.105]
5 8 ms 7 ms 7 ms p11-crs16-1-be1114.intf.routers.proxad.net [194.149.162.145]
6 7 ms 7 ms 7 ms 194.149.166.38
7 8 ms 7 ms 7 ms be4204.ccr32.par04.atlas.cogentco.com [149.11.115.13]
8 7 ms 7 ms 9 ms be2103.ccr42.par01.atlas.cogentco.com [154.54.61.21]
9 16 ms 16 ms 16 ms be12266.ccr42.ams03.atlas.cogentco.com [154.54.56.173]
10 25 ms 25 ms 25 ms be2816.ccr42.ham01.atlas.cogentco.com [154.54.38.210]
11 48 ms 47 ms 47 ms be2282.ccr22.sto03.atlas.cogentco.com [154.54.72.106]
12 44 ms 44 ms 44 ms te0-0-2-0.agr11.sto03.atlas.cogentco.com [130.117.51.94]
13 44 ms 44 ms 43 ms 149.11.76.2
14 44 ms 44 ms 43 ms 88.67.24.31.in-addr.zone [31.24.67.88]

If one of the nodes is broken, it will show something like "No response in xxx ms" or "cannot reach destination" or something like that. Please report!

MonsterRadioMan
Posts: 18
Joined: 17 Oct 2017

Post 09 Oct 2019

I'm having a similar issue, but a little different. I can't get the online authorization to work with Reason 11 Suite. It continues to tell me that I don't have a valid authorization. It seems to think I'm still on Reason 10. It tells me, "Authorization missing. The user account you specified is not authorized to run Reason 11 (build 10, 520)." Super weird. It works with Reason 10 though. I ended up doing an offline authorization, which worked fine, but I can't do any RE trials or anything which is annoying. I contacted support over a week ago but haven't heard back yet. :\

WongoTheSane
Moderator
Posts: 1762
Joined: 14 Sep 2015
Location: Paris, France

Post 09 Oct 2019

MonsterRadioMan wrote:
09 Oct 2019
I'm having a similar issue, but a little different. I can't get the online authorization to work with Reason 11 Suite. It continues to tell me that I don't have a valid authorization. It seems to think I'm still on Reason 10. It tells me, "Authorization missing. The user account you specified is not authorized to run Reason 11 (build 10, 520)." Super weird. It works with Reason 10 though. I ended up doing an offline authorization, which worked fine, but I can't do any RE trials or anything which is annoying. I contacted support over a week ago but haven't heard back yet. :\
Stab in the dark: do you have R11 Suite in the "Applications" tab of your account? It could be that you bought it with a different email, perhaps?

User avatar
EnochLight
Posts: 5729
Joined: 17 Jan 2015
Location: your mom

Post 09 Oct 2019

WongoTheSane wrote:
09 Oct 2019
Try doing a traceroute to 88.67.24.31, which is where Authorizer gets his licence from.

If one of the nodes is broken, it will show something like "No response in xxx ms" or "cannot reach destination" or something like that. Please report!
Hmm... looks like something may be up from where I'm at, but the weird part is Authorizer still seems to work OK:

Tracing route to dslb-088-067-024-031.088.067.pools.vodafone-ip.de [88.67.24.31]
over a maximum of 30 hops:

1 4 ms 5 ms 5 ms 10.0.0.1
2 17 ms 21 ms 21 ms 96.120.41.149
3 16 ms 23 ms 17 ms 96.110.112.1
4 37 ms 17 ms 13 ms 96.110.18.117
5 26 ms 23 ms 21 ms be-33668-cr02.350ecermak.il.ibone.comcast.net [68.86.90.45]
6 21 ms 21 ms 19 ms be-10588-pe04.350ecermak.il.ibone.comcast.net [68.86.83.50]
7 22 ms 21 ms 23 ms 50.248.117.142
8 109 ms 111 ms 111 ms 195.2.31.6
9 118 ms 117 ms 111 ms ae3-xcr1.slo.cw.net [195.2.28.170]
10 114 ms 113 ms 113 ms ae13-xcr1.amd.cw.net [195.2.24.66]
11 109 ms 111 ms 111 ms ae15-xcr1.att.cw.net [195.2.24.177]
12 115 ms 113 ms 113 ms vodafoned2-gw-att.cw.net [208.173.212.198]
13 * * * Request timed out.
14 * * * Request timed out.
15 * * * Request timed out.
16 * * * Request timed out.
17 * * * Request timed out.
18 * * * Request timed out.
19 * * * Request timed out.
20 * * * Request timed out.
21 * * * Request timed out.
22 * * * Request timed out.
23 * * * Request timed out.
24 * * * Request timed out.
25 * * * Request timed out.
26 * * * Request timed out.
27 * * * Request timed out.
28 * * * Request timed out.
29 * * * Request timed out.
30 * * * Request timed out.


Trace complete.
Win 10 | Reason 11 |  Studio One 4.5 | i7 3770k @ 3.5 Ghz | 16 GB RAM | Reactor 1TB SSD | RME Babyface Pro | Nektar Panorama P-4 | Akai MPC Live | Roland System 8 and System 1 | Roland TR-8 with 7x7 Expansion | Roland TB-3 | Roland VT-4 | Roland MX-1

WongoTheSane
Moderator
Posts: 1762
Joined: 14 Sep 2015
Location: Paris, France

Post 09 Oct 2019

EnochLight wrote:
09 Oct 2019
WongoTheSane wrote:
09 Oct 2019
Try doing a traceroute to 88.67.24.31, which is where Authorizer gets his licence from.

If one of the nodes is broken, it will show something like "No response in xxx ms" or "cannot reach destination" or something like that. Please report!
Hmm... looks like something may be up from where I'm at, but the weird part is Authorizer still seems to work OK:
OOps! I copy/pasted from the reverse IP. It's "tracert 31.24.67.88"! I'll edit the above post. Sorry!!!

User avatar
EnochLight
Posts: 5729
Joined: 17 Jan 2015
Location: your mom

Post 09 Oct 2019

WongoTheSane wrote:
09 Oct 2019
Ops! I copy/pasted from the reverse IP. It's "tracert 31.24.67.88"! I'll edit the above post. Sorry!!!
LOL!!! D'oh!! :lol:

Yeah, using that one everything is fine on my end. :D
Win 10 | Reason 11 |  Studio One 4.5 | i7 3770k @ 3.5 Ghz | 16 GB RAM | Reactor 1TB SSD | RME Babyface Pro | Nektar Panorama P-4 | Akai MPC Live | Roland System 8 and System 1 | Roland TR-8 with 7x7 Expansion | Roland TB-3 | Roland VT-4 | Roland MX-1

User avatar
challism
Posts: 1523
Joined: 17 Jan 2015

Post 11 Oct 2019

ha ha, black widow! You almost lost me there. I dont want any of those to appear.
Thanks for the detailed help, there, Wongo. This is what I got. Looks like it's timing out. Whatever that means.
Capture.PNG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Maxsu
Posts: 72
Joined: 15 Oct 2016
Location: Vienna

Post 11 Oct 2019

challism wrote:
09 Oct 2019
This has been going on for many days now (dare I say weeks?). No luck updating my RE licenses, therefore I'm not able to use products I own. That really pisses me off. I haven't been able to use my dongle. For some reason, it isn't working. I emailed support and they gave me some advice that didn't work. I let them know it didn't work and I haven't heard anything from them for weeks on that issue. I guess they are considering the ticket closed.

I can't sync all thru the RS website products page. And I can't update via Reason startup options. I am getting this error notice. Obviously, it isn't my Internet/network. I'm able to access the rest of the web without issue.


RE.PNG
Same Problem here ("Authorization is Missing"), 7 days ago I mailed to the support but no answer till today :(. I have the R11 Suite and bought it online. I think that could be a bigger PRoblem because also a friend of my has the same problem with Online Authorization with the R11 Suite.

Maybe we can find a workaround?

All I could do is go to the License and Registration input Site from Reason Studios, but you would need a boxed Version from R11 with both a Registration Code and a License Number but with the Upgrade from the Online Shop you only get a License Number no Registration Number.
:essentials: Bring it to life :essentials:

WongoTheSane
Moderator
Posts: 1762
Joined: 14 Sep 2015
Location: Paris, France

Post 11 Oct 2019

challism wrote:
11 Oct 2019
ha ha, black widow! You almost lost me there. I dont want any of those to appear.
Thanks for the detailed help, there, Wongo. This is what I got. Looks like it's timing out. Whatever that means.

Capture.PNG
Well, good news: your connection works, it's going through both Stockholm servers and it arrives at the hosting site. Bad news: once there, it isn't handled (or is rejected).

It means that there's nothing you can do on your end, you have to contact Support. You can send them the traceroute, to avoid having to go over the first obvious steps like "is your computer plugged in"... At least you've eliminated that possibility and they can start checking on their end. Sorry I can't help more than that :(

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot], Ears and 1 guest