Live Looping in Reason 8 and arranging?

This forum is for discussing Propellerhead's music software. Questions, answers, ideas, and opinions... all apply.
tommypenngotti
Posts: 2
Joined: 04 Dec 2018

Post 04 Dec 2018

Hello all - I'm wanting to play live drums and have my Midi controller (novation) at my side to create parts on the fly....I understand how to set up looping. After looping a complete part & I want to create a key change , is there a way to toggle to a new field and assign to a switch on Novation to toggle between the 2 arrangement sections on the fly ? I have only been using Reason at my desktop creating songs in 1 long field....

thanks!

User avatar
Oquasec
Posts: 2022
Joined: 05 Mar 2017

Post 04 Dec 2018

nektar would and making a combinator setup would. But you would have to jerry rig a live setup that's not using redrum or something.
Producer/Sound Designer.
Anything works.

tommypenngotti
Posts: 2
Joined: 04 Dec 2018

Post 04 Dec 2018

Oquasec: so it wouldn't work with my Novation Q25 MKll ? I don't really need drum sounds , just bass & various key pads ....thanks

User avatar
Oquasec
Posts: 2022
Joined: 05 Mar 2017

Post 04 Dec 2018

Oh. Yeah maybe you'd have to jerry rig some Rpg-8's or something with the retrigger disabled.
But if you mean clip launching no gotta use redrum/octorex or whatever to do those
Producer/Sound Designer.
Anything works.

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: Adabler, chrischrischris, CommonCrawl [Bot] and 2 guests