Traktor and Reason or Ableton what do need for running?

Want to talk about music hardware or software that doesn't include Reason?
Mattvank
Posts: 230
Joined: 30 Mar 2017

Post 21 Jan 2023

Hello,ß

I try but i can´t figure out whats the problem. I have a laptop and just the internal soundcard and only one program have sound if running both together.
That means i need a soundcard with 4 ins and 4 outs right?
Ableton link should be work? It has notthing to do with the soundcard right?
Can i send the Signal of traktor into the Reason or Ableton? Sure, with the right soundcard? 4i/o or do i need in this case 6 outputs?

User avatar
jam-s
Posts: 2505
Joined: 17 Apr 2015
Location: Aachen, Germany

Post 21 Jan 2023

To route audio from one program to another you can either use an audio interface with loopback or multiple channels and some cables to feed back the audio from one application into the input of another or you could simply use some virtual audio cable like one of these here: https://vb-audio.com/Cable/ or https://vac.muzychenko.net/en/

Mattvank
Posts: 230
Joined: 30 Mar 2017

Post 22 Jan 2023

THX for your fast reply,

I try both but it doesn´t work. Another thing is that Ableton link is not working Traktor + (Reason or Ableton ) .Reason and Ableton are working)
I create different Cables but all the time one application bring Sound.
(Laptop is from 2015, Windows 10)

User avatar
crimsonwarlock
Posts: 1244
Joined: 06 Nov 2021
Location: Close to the Edge

Post 22 Jan 2023

You could try Asio4All, as that supports multi-channel audio.

Or maybe this can help: https://voicemeeter.com/see-what-voicem ... -overview/
----
Most users think the reason their requests aren't being met, is because some developer somewhere in a cubical refuses to waive its magic wand.

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests