Splitted Keyboard

Want to talk about music hardware or software that doesn't include Reason?
Binoose
Posts: 2
Joined: 19 Nov 2021

Post 19 Nov 2021

Hi,
i haven't found any post on my current problem...
i've an Native Instrument keyboard splitted in 3 parts
3 combinators who contain multiple instruments and tracks and configs on master mixer
on hardware interface, i've configured each part of keyboard like 1, 2 and 3 channels and dedicated them to a combinator each
in order to not interfear with other midi channels, i select the transport track
to play on live, it works, each part of the keyboard control a combinator
but if i want to record, it won't... :'(

Someone could help me?
i want to record multi tracks with one keyboard, is it possible?
Thanks

User avatar
huggermugger
Posts: 282
Joined: 16 Jul 2021

Post 19 Nov 2021

No it's not possible to record multi tracks. You can only record one MIDI track at a time. You'd have to either record each part one at a time, or record all of it in one pass, then make tracks for the individual instruments in the Combinator and cut and paste the notes into those tracks.

User avatar
QVprod
Moderator
Posts: 3019
Joined: 15 Jan 2015

Post 19 Nov 2021

By design, the advanced midi section is only for controlling Reason externally. You won’t be able to use that to control multiple combinators unfortunately.

There is a workaround however if you’re willing do do some setup. You’d then be able to lock your 3 keyboard zones to the desired combinators.

https://koshdukaimusicreason.blogspot.c ... emote.html

Binoose
Posts: 2
Joined: 19 Nov 2021

Post 19 Nov 2021

QVprod wrote:
19 Nov 2021
By design, the advanced midi section is only for controlling Reason externally. You won’t be able to use that to control multiple combinators unfortunately.

There is a workaround however if you’re willing do do some setup. You’d then be able to lock your 3 keyboard zones to the desired combinators.

https://koshdukaimusicreason.blogspot.c ... emote.html

Absolutly wonderful !!!!!!!!
it really works greats !!!
So i've a file where i can play live, and now i'm capable to recorded everythings at once !
You'll have a mega hug and a huge beer if your were near me ! :lol:
Don't want to abuse by saying "i love you" "blah blah blah" etc...
But have all my thanks !!!
You've made me really happy tonight ! Thanks a lot :thumbup: :clap:

User avatar
QVprod
Moderator
Posts: 3019
Joined: 15 Jan 2015

Post 19 Nov 2021

Binoose wrote:
19 Nov 2021
QVprod wrote:
19 Nov 2021
By design, the advanced midi section is only for controlling Reason externally. You won’t be able to use that to control multiple combinators unfortunately.

There is a workaround however if you’re willing do do some setup. You’d then be able to lock your 3 keyboard zones to the desired combinators.

https://koshdukaimusicreason.blogspot.c ... emote.html

Absolutly wonderful !!!!!!!!
it really works greats !!!
So i've a file where i can play live, and now i'm capable to recorded everythings at once !
You'll have a mega hug and a huge beer if your were near me ! :lol:
Don't want to abuse by saying "i love you" "blah blah blah" etc...
But have all my thanks !!!
You've made me really happy tonight ! Thanks a lot :thumbup: :clap:
You're welcome. It's a very easy misunderstanding.

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot], STIM and 1 guest