High frequency whining noise when booting up Korg R3

Want to talk about music hardware or software that doesn't include Reason?
User avatar
miyaru
Posts: 41
Joined: 28 Oct 2019
Location: Zaanstad, The Netherlands

Post 04 Nov 2019

Hello guys and girls,

When I boot up my Korg R3, it starts whining with a high frequency tone from the keyboard itself. It is not shown on my input meters though. After 10 or 15 minutes it dims and eventually disapears. Any idea what this can be? For the rest it is functioning OK.

Any thoughts on this would be welcome.......
Greetings from Miyaru.
Prodaw i7-7700, 16Gb Ram, Focusrite Saffire Pro40, Reason Suite 11, Live Suit 10, Push2, Presonus Eris E8, Lexicon MPX1,
Korg N1, Korg R3, NI Massive, Rob Papen's Predator 2, Sonarworks Reference 4 and Scaler.

User avatar
robsynth
Posts: 7
Joined: 17 Jan 2015

Post 04 Nov 2019

It is possibly the small green coil that is found next to the display: I had the same thing happen to a wavestation: once changed, it is no longer a problem, but you will probably have to take it in for servicing unless you are a tech yourself.

User avatar
miyaru
Posts: 41
Joined: 28 Oct 2019
Location: Zaanstad, The Netherlands

Post 04 Nov 2019

Thanx, I will find a tech!!!!
Greetings from Miyaru.
Prodaw i7-7700, 16Gb Ram, Focusrite Saffire Pro40, Reason Suite 11, Live Suit 10, Push2, Presonus Eris E8, Lexicon MPX1,
Korg N1, Korg R3, NI Massive, Rob Papen's Predator 2, Sonarworks Reference 4 and Scaler.

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot], Reminiscence and 4 guests